Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Διπλάσιοι οι αστυνομικοί σε αεροδρόμια και πύλες εισόδου - Η Ελλάδα ασφαλής τουριστικός προορισμός

Θεοδωρικάκος: Διπλάσιοι οι αστυνομικοί σε αεροδρόμια και πύλες εισόδου - Η Ελλάδα ασφαλής τουριστικός προορισμός
Αυξημένη η κίνηση στα αεροδρόμια και τις πύλες εισόδου της χώρας – Σε εγρήγορση η Αστυνομία για τον  Δεκαπενταύγουστο

Ελλάδα δεν είναι μόνο ελκυστικός, αλλά και ασφαλής τουριστικός προορισμός" υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε ο διπλασιασμός, σε σχέση με πέρυσι, των αστυνομικών που υπηρετούν στις πύλες εισόδου και εξόδου, αλλά και οι στοχευμένες εκπαιδεύσεις του προσωπικού διαβατηριακού ελέγχου.
Η αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και τις πύλες εισόδου της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης, που διεξήχθη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Λ. Οικονόμου, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κ. Σκούμα, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Γ.Κανέλλου, του Προϊσταμένου Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγου Δ. Μάλλιου και 21 Αστυνομικών Διευθυντών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και την επιτυχή διαχείριση του αυξημένου αριθμού επισκεπτών στη χώρα, από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Όπως ανέφερε, «με έγκαιρο επιχειρησιακό σχεδιασμό, διπλασιάσαμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας, με 1.090 επιπλέον αστυνομικούς που προστέθηκαν στους ήδη υπηρετούντες 1.050».
Ο υπουργός επεσήμανε ότι ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καθοριστικός για την ενίσχυση του τουρισμού.
«Ένας προορισμός για να είναι ελκυστικός οφείλει να είναι και είναι ασφαλής. Από την αποτελεσματική δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας έχει παραχθεί ένα προστιθέμενο κεφάλαιο για τη χώρα. Πηγαίνεις στην Ελλάδα γιατί είναι ελκυστικός προορισμός και έχεις πάρα πολλά πράγματα να δεις, ταυτόχρονα όμως, πηγαίνεις στην Ελλάδα γιατί είσαι απολύτως ασφαλής και δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθείς. Είναι ένα τρίπτυχο. Τις δύο από τις τρεις πτυχές του τρίπτυχου τις ικανοποιεί Ελληνική Αστυνομία», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Όπως αναφέρθηκε από Αστυνομικούς Διευθυντές, οι αφίξεις σε κάποιες περιοχές είναι αυξημένες ακόμη και σε σχέση με το 2019, πριν δηλαδή επιβληθούν τα μέτρα μετακίνησης λόγω της πανδημίας, ενώ μόνο την 1η Αυγούστου, εισήλθαν στη χώρα από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" πάνω από 96.000 επιβάτες.
t2_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης