Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια

Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια

Τι ανέφερε ο Πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη

Σχετικά Άρθρα

Θα συνεχίσει η κυβέρνηση να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια για να αντιμετωπίσουμε την εισβολή του πληθωρισμού που προκαλεί ανασφάλεια, τόνισε από την Κεφαλονιά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης μετά την σύσκεψη με τους δημάρχους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στο Αργοστόλι, ανέφερε ότι η οικονομία στη χώρα μας αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, μίλησε για μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών για το Fuel Pass 2 , ενώ γνωστοποίησε ότι συγκροτείται υπό τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρ. Τριαντόπουλο μια ευέλικτη, επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί ειδικά με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Για το Fuel Pass 2 που άνοιξε τη Δευτέρα 1/8, ο πρωθυπουργός τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη στήριξης των πολιτών και έδωσε έμφαση στη συνέπεια της κυβέρνησης που έχει τα τεχνολογικά εργαλεία , έτσι ώστε με διαφάνεια να μπορούν οι πολίτες να καταχωρούν τα στοιχεία τους.

Σύσταση επιτροπής υπό τον Τριαντόπουλο

Κάνοντας αναφορά στον οδικό άξονα Αργοστόλι - Πόρος, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το εν λόγω έργο θα ολοκληρωθεί με μεγάλη ταχύτητα, σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον παλιό οδικό άξονα Αργοστόλι – Πόρος και ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα της αναβάθμισης του παλιού δρόμου που συνδέει την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς με τον Πόρο, το μεγαλύτερο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι του νησιού, το οποίο εξυπηρετεί και την τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κυλλήνη.
Περαιτέρω, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου για να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση στις παραλίες του νησιού.
Όπως ανέφερε, «θα κινηθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να επουλώσουμε πληγές του παρελθόντος, αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς καταστροφές και βάζουμε θεμέλια για βιώσιμη ανάπτυξη».
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι συγκροτείται υπό τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρ. Τριαντόπουλο μια ευέλικτη επιτροπή που θα ασχοληθεί ειδικά με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Τέλος, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, προαναγγέλλοντας τη λειτουργία Μονάδος Εντατικής Θεραπείας. «Πρόκειται να λειτουργήσει ΜΕΘ, ενώ η όλη ανακατασκευή και ο εξωραϊσμός θα μπορεί να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης», σημείωσε.
Μετά την σύσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το λιμάνι και ενημερώθηκε για τα έργα αποκατάστασης που γίνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης