Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί - Σωρεία ψεμάτων

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί - Σωρεία ψεμάτων
"Έχουμε ακούσει αστείες δικαιολογίες εκ μέρους της κυβέρνησης. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι πιο αποφασιστικός και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν", τόνισε ο Π. Σκουρλέτης

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια αλαζονική και αυταρχική καθεστωτική πρακτική που υπονομεύει τη δημοκρατία», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «συγγνώμη και παραίτηση είναι αυτό που οφείλει ο πρωθυπουργός εξαιτίας του τεράστιου πολιτικού σκανδάλου και αντιδημοκρατικής εκτροπής των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, για το οποίο φέρει την κύρια ευθύνη. Απαιτείται ένα δημοκρατικό μέτωπο για να μπορέσει να αποκατασταθεί το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, για να επανεξεταστεί ο έλεγχος στην ΕΥΠ, για την ελευθεροτυπία».
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι «ακριβώς πριν από 48 χρόνια ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, ο κ. Νίξον, παραιτήθηκε βρισκόμενος μπροστά σε ένα ανάλογο σκάνδαλο. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, το λιγότερο να κάνει το ίδιο σήμερα. Να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί. Σε καμία περίπτωση οι ευθύνες δεν σταματούν στον κ. Δημητριάδη και στον κ. Κοντολέοντα».
Όπως είπε, «δεν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γεγονός το οποίο «ξέφυγε» του κ. Μητσοτάκη, δεν το είδε, δεν τον ενημέρωσαν, είναι ευθύνη των υφισταμένων του. Πρόκειται για την «κορυφή του παγόβουνου» μιας συνολικής καθεστωτικής πρακτικής και αντίληψης, αλαζονικής, αντιδημοκρατικής, αυταρχικής, που υπονομεύει ευθέως τη δημοκρατία. Κατά συνέπεια, εδώ δεν χωρούν προσεγγίσεις του τύπου «θα δούμε, να πάμε σε μία επιτροπή». Βεβαίως να γίνει η εξεταστική επιτροπή, αλλά είναι δεδομένο ποιοι θα έχουν την πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή».
Έκανε λόγο για «σωρεία ψεμάτων, το ένα μετά το άλλο, όλο το προηγούμενο διάστημα. Ότι δεν γίνονται παρακολουθήσεις, ότι δεν υπάρχει το Pretador, διάφορα που διαψεύστηκαν από τους ίδιους. Άρα, μιλάμε για ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, για μια αντιδημοκρατική εκτροπή. Περί αυτού πρόκειται».

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

«Η δική μας πρόταση είναι ότι θα πρέπει να αναλάβει η δημοκρατική, η αριστερή, η προοδευτική αντιπολίτευση μια μεγάλη πρωτοβουλία γύρω από τα ζητήματα του ελέγχου της ΕΥΠ, του Κράτους Δικαίου, της ελευθεροτυπίας, της δημιουργίας ενός πλαισίου που οι δημοσιογράφοι να μπορούν να ασκούν το λειτούργημά τους, του ελέγχου της ΕΡΤ. Σκεφτείτε τι έκανε αυτή η κυβέρνηση. Ο πρώτος νόμος της ήταν ο επιτελικός νόμος με τον οποίο πήρε αυτή την κρίσιμη υπηρεσία, την ΕΥΠ, κάτω από τον πρωθυπουργό. Άλλαξε τον νόμο για να βάλει τον κ. Κοντολέοντα, ο οποίος δεν είχε τα κατάλληλα προσόντα. Είναι μια επιλογή που βαρύνει στο 100% τον κ. Μητσοτάκη. Η απάντηση είναι μία: δημοκρατικό μέτωπο για να μπορέσει να αποκατασταθεί το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Περί ευθυνών- Να λάμψει η αλήθεια

Πρόσθεσε ότι «η κ. Βλάχου, η αρμόδια Εισαγγελέας, έχει ευθύνες. Ο κ. Ντογιάκος δεν μπορεί να καλείται να παρέμβει για το πώς υπήρξαν οι διαρροές, διότι οι διαρροές εδώ είναι διαφωτιστικές. Ο κ. Ντογιάκος πρέπει να παρέμβει γι’ αυτά τα οποία καταγγέλλονται σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΥΠ».
«Έχουμε ακούσει αστείες δικαιολογίες εκ μέρους της κυβέρνησης. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι πιο αποφασιστικός και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Δυστυχώς βλέπουμε μια προσπάθεια να διαχυθούν οι ευθύνες, ωστόσο, πέρα από αυτά που ακούστηκαν σήμερα εδώ, λίγο πολύ γνωστά, υπάρχει μια πληροφόρηση για το ποιος ήταν τελικά ο ρόλος του Μαξίμου και μια παρακρατικής, τελικά, πρακτικής μέσα στην ίδια την ΕΥΠ για την εξυπηρέτηση, όχι μόνο τέτοιου είδους πρακτικών, πολιτικών παρακολουθήσεων, αλλά και σε σχέση με επιχειρηματικά συμφέροντα. Υπάρχουν πολλές «ουρές» ακόμα, πολλά έχουμε να μάθουμε».
Ο κ. Σκουρλέτης κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να λάμψει η αλήθεια και να εξαντλήσουμε όλες τις θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε ο κόσμος να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης