Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν ήταν ούτε καν νομότυπη η παρακολούθηση του κινητού του Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

Κατρούγκαλος:  Δεν ήταν ούτε καν νομότυπη η παρακολούθηση του κινητού του Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ
Η παρακολούθηση δεν ήταν νομότυπη ακόμη και δόθηκε άδεια από τον εισαγγελέα, γιατί δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ όπως ρητά προβλέπει ο νόμος στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος 
Σχετικά Άρθρα
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ύστερα από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών, αλλά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των τελευταίων ωρών υπήρξε η παρέμβαση του νομικού και αντιπροέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίες σε δηλώσεις του προς το ραδιόφωνο της ΕΡΤ σημείωσε πως σε αντιδιαστολή με ότι αναφερει ο κυρ. Μητσοτάκης, «δεν νοείται νόμιμη παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού ή έστω στελέχους, βουλευτή ενός κόμματος».
«Ούτε καν νομότυπη δεν ήταν αυτή η παρακολούθηση γιατί μπορεί να υπάρχει η αποδοχή από την αρμόδια εισαγγελέα του αιτήματος της ΕΥΠ, δεν γνωστοποιήθηκε όμως ποτέ, όπως προβλέπει ρητά ο νόμος που διέπει την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), στην ίδια την ΑΔΑΕ», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.
Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναρωτήθηκε στη συνέχεια αν «υπάρχει πιθανότητα να παρακολουθείται πολιτικός και να μην ενημερώνει η ΕΥΠ τον κ. Δημητριάδη;», σημειώνοντας ότι «η μοναδική περίπτωση να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι μια στεγανοποίηση, αυτονόμηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη».
Αλλά όπως είπε «εδώ πρόκειται περί του ακριβώς αντιθέτου. Ο κ. Κοντολέων δεν είχε τα τυπικά προσόντα για να γίνει διοικητής της ΕΥΠ και η κυβέρνηση άλλαξε αναδρομικά τον νόμο ενώ τον είχε ήδη διορίσει, για να νομιμοποιήσει τον «διορισμό» του. Από αυτό προκύπτει όχι αυτονόμηση του κ. Κοντολέων από τον κ. Μητσοτάκη αλλά σαφέστατος ομφάλιος λώρος» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης