Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Στοχευμένα τα τεστ - Το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση, όχι στην υποχρεωτικότητα

Πλεύρης: Στοχευμένα τα τεστ - Το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση, όχι στην υποχρεωτικότητα
Τι ανέφερε ο Θ. Πλεύρης περί μέτρων και το άνοιγμα των σχολείων
Σχετικά Άρθρα

Για επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ξεκαθαρίζοντας πως ότι «βούλησή μας είναι να μην λάβουμε περισσότερα μέτρα. Εάν ληφθούν θα είναι ήπια».
Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο Mega με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων στις 12/9, σημείωσε ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και αυτό που επιθυμούν είναι η λειτουργία τους να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα, αλλά και ότι την Τρίτη 30/8 συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών.
«Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Υγειονομικό προσωπικό

Σε ό,τι αφορά το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι μέχρι και 31 Δεκεμβρίου δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, ενώ το μέτρο θα εξεταστεί εκ νέου με βάση τις συνθήκες.
Εξέφρασε δε, την άποψή του λέγοντας πως δεν θα έπρεπε τα άτομα αυτά να έχουν θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Περί ασθενοφόρων

Ερωτηθείς για τα ασθενοφόρα και τις καταγγελίες που γίνονται, κυρίως από την επαρχία, για τις μεγάλες καθυστερήσεις άφιξής τους στα σπίτια των ασθενών, εξήγησε πως «στα ασθενοφόρα έχουμε δύο επίπεδα. Πρώτα απ’ όλα το κομμάτι του εξοπλισμού που εκεί δεν έχουμε πρόβλημα, έχει γίνει ανανέωση του στόλου σε μεγάλο βαθμό, αλλά έχουμε και οχήματα και το δεύτερο είναι το κομμάτι των διασωστών, όπου σε νησιωτικές περιοχές έχουν πράγματι μεγάλη ζήτηση».
Για την έλλειψη προσωπικού, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 130 επιπλέον διασώστες και έχει δοθεί η δυνατότητα στις δευτερογενείς διακομιδές, δηλαδή αυτές που γίνονται από το νοσοκομείο σε σπίτι και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να μπορούν να γίνονται και από ιδιωτικές εταιρείες, τις οποίες πληρώνει το κράτος.
Για τα νησιά εξήγησε ότι «έχουν το εξής πρόβλημα: έχουν τον κόσμο που πρέπει να καλύπτεται το χειμώνα και το αντίστοιχο του καλοκαιριού. Για το 4μηνο, Ιούνιος – Σεπτέμβριος, δώσαμε 1.500 ευρώ παραπάνω το μήνα στους γιατρούς που πήγαν από την Αθήνα στα νησιά» και πρόσθεσε πως αρκετοί δεν έφυγαν από την πρωτεύουσα λόγω της πανάκριβης στέγασης στα νησιά.

Εξωσωματική γονιμοποίηση

«Θέλουμε να διευρυνθεί η κάλυψη των φαρμάκων στις εξωσωματικές» τόνισε ο κ. Πλεύρης, συμπληρώνοντας πως ήδη συζητείται η στήριξη για την εξωσωματική γονιμοποίηση να αφορά παραπάνω από μία φορά.
Ακόμη, δήλωσε ότι το υπουργείο επιθυμεί να προσφέρει βοήθεια και στο κομμάτι της κρυοσυντήρησης, όπου αυτή τη στιγμή δεν παρέχεται καμία οικονομική βοήθεια, λέγοντας πως «υπάρχει πρόβλεψη να επιδοτηθεί και η κρυοσυντήρηση. Θέλουμε να δοθούν οικονομικά κίνητρα».

Προσωπικός γιατρός

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 3.200 γιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκ των οποίων οι 2.200 είναι ιδιώτες», σημείωσε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε ότι από 1/1/2023 που θα μπει το πρόγραμμα σε πλήρη εφαρμογή θα είναι μία σημαντική βοήθεια για τους συμπολίτες που βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση.
Σημειώνεται ότι οι ασθενείς στον οικογενειακό γιατρό δεν θα πληρώνουν τίποτα, ούτε την επίσκεψη.
«Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο γιατρός θα είναι να ενημερώνει το ιατρικό φάκελο του ασθενούς και έτσι, θα έχουμε μία πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης