Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκρίνια και απροθυμία των βουλευτών της ΝΔ να υπερασπιστούν τον Μητσοτάκη - Νέες ισορροπίες στο Μαξίμου

Γκρίνια και απροθυμία των βουλευτών της ΝΔ να υπερασπιστούν τον Μητσοτάκη - Νέες ισορροπίες στο Μαξίμου
Υπάρχουν βουλευτές που βλέπουν ότι η φθορά από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση μπορούν το 2023 να μειώσουν πολύ το ποσοστό της Νέα Δημοκρατίας
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη γκρίνια παρατηρείται στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας καθώς το θέμα των υποκλοπών αλλά και η αλλαγή της πολιτικής ισορροπίας που έχουν επιφέρει έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.
Υπάρχουν βουλευτές που βλέπουν ότι η φθορά από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση συνδυαστικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα των υποκλοπών μπορούν το 2023 να μειώσουν πολύ το ποσοστό της Νέα Δημοκρατίας. Θυμίζουμε ότι με τον νόμο Γεραπετρίτη, το πρώτο κόμμα για να τύχει το μπόνους των εδρών θα πρέπει να πιάσει οπωσδήποτε 25%.

Ζητούν επιμόνως αλλαγή του εκλογικού νόμου και αύξηση του μπόνους

Εχθές ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνιζε σε παρέμβασή του ότι η κυβέρνηση πρέπει να δει το ζήτημα του εκλογικού νόμου.
Ουσιαστικά κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να δίνει στο πρώτο κόμμα, ανεξάρτητα ποσοστού του κόμματος, το μπόνους των 50 εδρών. Το μπόνους των 50 εδρών είναι σημαντικό για δύο λόγους.
Πρώτον μερικοί τωρινοί βουλευτές θα μπορέσουν να ξαναβγούν βουλευτές ξεπερνώντας τη απλή αναλογικής.
Δεύτερον, η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος μπορεί να είναι πιο εύκολη.
Το αίτημα αυτό έχει υποβληθεί και στη Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να καταστεί κοινωνός των προθέσεών τους στον Πρωθυπουργό, λόγω της ειδικής της σχέσης με τον Πρωθυπουργό. Η Ντόρα Μπακογιάννη, όντως, τόνισε ότι είναι ανάγκη για αλλαγή του εκλογικού νόμου για χάρη της σταθερότητας της χώρας.
Όμως, δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα.
Η παρέμβαση της κ. Μπακογιάννης δεν είναι τυχαία.

Επανάκαμψη Γεραπετρίτη, σιωπή Σκέρτσου

Οι καλά γνωρίζοντες τις ισορροπίες στο Μαξίμου, η φυγή Δημητριάδη έχει φέρει αλλαγές για το ποιους εμπιστεύεται ο Πρωθυπουργός.
Για παράδειγμα, είδαμε τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο να είναι εξαιρετικά αποτραβηγμένος από την υπόθεση υποκλοπών ενώ σε άλλα ζητήματα ήταν λαλίστατος.
Αυτός που κλήθηκε να υπερασπιστεί τον Πρωθυπουργό ήταν ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος οι γνώστες ξέρουν, ότι είχε τεθεί εδώ και καιρό στο περιθώριο για άλλους λόγους και τώρα επανάκαμψε.
Επίσης, η φυγή Δημητριάδη έχει κάνει ιδιαίτερα φειδωλό τον Κυριάκο Πιερρακάκη, με τον οποίο είχε εξαιρετικές σχέσεις…

Υπό παραίτηση στελέχη του Μαξίμου

Την ίδια ώρα, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού αλλά και υπουργοί-βουλευτές έχουν δείξει την δυσαρέσκειά τους για το επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού, συγκεκριμένα για τον διευθυντή του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα ο οποίος, μετά τη φυγή Δημητριάδη, στηρίζεται μόνο από τον λογογράφο του Κ. Μητσοτάκη, Γιάννη Βλαστάρη.
Ο οποίος, βεβαίως, φέρει επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το επιθετικό ύφος και όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην Βουλή αλλά και πριν στο διάγγελμά του, που σήκωσαν μεγάλες αντιδράσεις. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μάλιστα, έκαναν λόγο ότι ο Δ. Τσιόδρας έθεσε στον Πρωθυπουργό την παραίτησή του.

Απροθυμία για την σύσταση της Εξεταστικής επιτροπής

Ωστόσο, γκρίνια επικρατεί και για το ζήτημα της σύνθεσης της Εξεταστικής Επιτροπής. Παρατηρείται μία απροθυμία βουλευτών της ΝΔ να μπουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές γιατί όπως είναι προφανές θα τραβήξουν πολύ μεγάλο κουπί. Ενώ ο Δημήτρης Καιρίδης ήταν σίγουρος να μπει στη επιτροπή, τελικά το ακύρωσε.
Το Μαξίμου ζητάει τολμηρούς βουλευτές για να ξελασπώσουν τον Πρωθυπουργό και τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης.
Όμως, ξεχνάει ότι τόσο καιρό απέφευγε να αξιοποιήσει σε υπουργικές θέσεις τους βουλευτές αυτούς που τώρα ζητάει να το «καλύψουν».

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης