Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Ούτε νύχτα μπορεί να έρθει ο Erdogan, ούτε μέρα - Αέρας φρέσκος ότι θα κάνει επίθεση στα νησιά μας

Μπακογιάννη: Ούτε νύχτα μπορεί να έρθει ο Erdogan, ούτε μέρα - Αέρας φρέσκος ότι  θα κάνει επίθεση στα νησιά μας
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να κάνει επίθεση ο Erdogan. Αυτό που φοβάμαι είναι το ατύχημα, είναι μια πιθανότητα", ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη
Σχετικά Άρθρα

«Ούτε νύχτα μπορεί να έρθει ο Erdogan, ούτε μέρα, διότι η απάντηση που θα πάρει θα είναι πολύ ακριβή. Κάνει λάθος αν νομίζει ότι η Ελλάδα δεν θα απαντήσει», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα κρεσέντο πρωτοφανών απειλών, δεν έχω ξανακούσει τέτοιου είδους ρητορική, και μάλιστα από τον πρόεδρό της», συμπληρώνοντας ότι νιώθει ανασφάλεια από την νέα αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, καθώς και από τη διπλωματική θωράκιση.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να κάνει επίθεση ο Erdogan. Αυτό που φοβάμαι είναι το ατύχημα, είναι μια πιθανότητα. Αέρας φρέσκος ότι ο Erdogan θα κάνει επίθεση στα νησιά μας», ανέφερε και σημείωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος ξέρει ότι αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα εννοεί, γι' αυτό δεν τον θέλει στην κυβέρνηση.
Εξήγησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να στείλει μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στους Αμερικανούς.
«Δια των απειλών θέλει να εκβιάσει το State Department» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι οι Δυτικοί θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση, αλλά είναι δύσκολο να εμπιστευτούν τον Erdogan.

Αποφασισμένη η Ελλάδα

«Δεν υπάρχει περίπτωση η οποιαδήποτε κυβέρνηση να αποδεχτεί οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη 100%.
Εκτίμησε ότι «θα περάσουμε δύσκολα, γιατί αυτές οι εντάσεις έχουν κόστος. Είναι μια περίοδος μεγάλης έντασης, θέλει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση».
Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη είναι πολύ δύσκολο να πάρει η Τουρκία τα F-16.

Ανοιχτή η συζήτηση για την αλλαγή εκλογικού νόμου

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, η κα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι οι συνθήκες επιβάλλουν την συζήτηση, υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση που ορθώς είναι ανοιχτή.
Συμπλήρωσε πως η έλλειψη σταθερότητας αυτή την στιγμή είναι πιο επικίνδυνη από μια κακή κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης