Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία προκαλεί - Ένα είναι το μήνυμα, από τον Έβρο δεν περνάει κανείς παράνομα

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία προκαλεί - Ένα είναι το μήνυμα, από τον Έβρο δεν περνάει κανείς παράνομα
Η Τουρκία εργαλειοποιεί βάναυσα και ανήθικα το μεταναστευτικό για να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα

Τα σύνορα φυλλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο με αποφασιστικό τρόπο από την αστυνομία και τον στρατό και αυτό οφείλει να το λάβει υπόψη του ο Erdogan, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η Τουρκία εφαρμόζει τον τελευταίο καιρό μια ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας μας, επιχειρώντας μια βάναυση και ανήθικη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων ανθρώπων, των παράτυπων μεταναστών, τους οποίους σπρώχνει να περάσουν από την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Αφού επανέλαβε ότι μόνο τον Αύγουστο επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο 40.000 παράτυποι μετανάστες και από την αρχή του χρόνου ο αριθμός αυτός φτάνει τους 150.000, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ένα είναι το μήνυμα, από τον Έβρο δεν περνάει κανείς παράνομα, δεν θα το επιτρέψουμε».
Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι η Τουρκία προκαλεί με τακτικισμούς και προβοκάτσιες όπως αυτές ότι δήθεν βρέθηκαν μετανάστες σε βραχονησίδα σε ελληνικό έδαφος.
«Εμείς ελέγχουμε σε καθε περιπτωση, δεν μπορεσαν αν τους περάσουν προφανώς», είπε.
Υπογράμμισε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν μιλάμε για τόσες δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, αυτό καθοδηγείται από την τουρκική πλευρά, ενώ εκτίμησε ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί.
Τέλος, ανέφερε πως η Τουρκία εργαλειοποιεί βάναυσα και ανήθικα το μεταναστευτικό για να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένα πανίσχυρο κράτος δικαίου που εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά της είναι απροσπέλαστα, ενώ εφαρμόζει το σχέδιο Ακρίτας στο σύνολο του Έβρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης