Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Απόψε οι συνταξιούχοι θα ακούσουν για μόνιμες αυξήσεις από 1/1/2023

Χατζηδάκης: Απόψε οι συνταξιούχοι θα ακούσουν για μόνιμες αυξήσεις από 1/1/2023

«Τα επιδόματα που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό θα αυξηθούν και αυτά», ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης

Απόψε οι συνταξιούχοι θα ακούσουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα, «πιο μόνιμης ισχύος», από τη ΔΕΘ και την ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης .
«Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μόνιμες αυξήσεις από 1/1/2023 και μάλιστα θα είναι τριπλές αυξήσεις» ανέφερε μιλώντας στο mega ο κ. Χατζηδάκης, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο.
Σχετικά με όσους έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι θα εξαλειφθεί ώστε να είναι «σε ευμενή θέση για τον επόμενο γύρο των αυξήσεων».
Συμπλήρωσε πως θα καταργηθεί και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που έχουν εισόδημα συνολικό πάνω από 12.000 ευρώ.
Σε ερώτηση για τα αναδρομικά των συντάξεων, σημείωσε ότι για το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί η κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 2020.
«Τότε είχε επεκταθεί η ισχύς μιας απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαίωνε συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει για περικοπές που είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, το ’15-’16. Η κυβέρνηση δεν είχε υποχρέωση να το κάνει, το έκανε επειδή το ήθελε», πρόσθεσε.
«Τα επιδόματα που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό θα αυξηθούν και αυτά», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ωστόσο πως ο πρωθυπουργός δεν θα εμφανιστεί ως πολιτικός «Άι Βασίλης» καθώς διανύουμε μία δύσκολη δημοσιονομική περίοδο.

Κατώτατος μισθός

Κληθείς να πει εάν ο κατώτατος μισθός θα φτάσει πάνω από τα 751 ευρώ, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως πρέπει να γίνει μία διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, με την Τράπεζα Ελλάδος, το ΚΕΠΕ, ενώ στη συνέχεια πρέπει ο υπουργός εργασίας να κάνει πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο και αυτό να εγκρίνει την αύξηση.
«Εμείς δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά
.
Νόμος Κατρούγκαλου

Για το νόμο «Κατρούγκαλου», υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διόρθωσε πολλές αδικίες του νόμου εξηγώντας πως «αλλάξαμε το πένανλτι για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, οι κρατήσεις που τους γίνονται πήγαν από το 60% στο 30%, αυξήσαμε τις συντάξεις για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφαλιστικό βίο και το πιο σημαντικό ,αλλάξαμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από 22% τον κατεβάσαμε στο 9%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης