Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι υπολογίζω ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους

Χατζηδάκης: Περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι υπολογίζω ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους
Tο ταχύτερο δυνατό θα περάσει νομοθετική διάταξη για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να τεθούν σε ισχύ, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα

«Περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι υπολογίζω ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως η αύξηση μπορεί να είναι και άνω του 6%.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του χθες (10/9) στην 86η ΔΕΘ, θα εξειδικευτούν σταδιακά από τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ τα μέτρα που αφορούν στο δικό του υπουργείο είναι μια επανάληψη της βοήθειας που δόθηκε και πέρυσι τα Χριστούγεννα.
Σημείωσε δε, ότι τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, π.χ. της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν το δικαιούται.
Υπογράμμισε ακόμη ότι το βάρος θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και πως το ταχύτερο δυνατό θα περάσει νομοθετική διάταξη για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να τεθούν σε ισχύ.
Επιπλέον, ο υπουργός εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για μονιμοποίηση της μείωσης ασφαλιστικών εισφορών γιατί συνεισέφερε και στην αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων και στο να υπάρξει κίνητρο για προσλήψεις.
Τέλος, για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό σημείωσε πως θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες εργαζομένων και των επιχειρήσεων, θα γίνει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και η κυβέρνηση και θα αποφασίσει.
«Το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν θα το παραχωρήσουμε σε κανέναν» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης

Εκκρεμείς συντάξεις

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως ορθώς ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν ντροπή.
Συμπλήρωσε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή έχουμε 35.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή ήταν 130.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης