Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Στήριξη όλο τον χειμώνα - Τα μέτρα της ΔΕΘ ήταν το καλύτερο που μπορεί να κάνει η κυβερνηση

Πέτσας: Στήριξη  όλο τον χειμώνα - Τα μέτρα της ΔΕΘ ήταν το καλύτερο που μπορεί να κάνει η κυβερνηση
«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο και για όλο τον χειμώνα να υπάρχει στήριξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

Τα μέτρα της ΔΕΘ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ήταν το καλύτερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, σημειώνοντας πως «αυτό που έχει σημασία είναι ότι από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο και για όλο τον χειμώνα να υπάρχει στήριξη»
Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε πως «το να πούμε ότι την άλλη εβδομάδα θα βγάλουμε νέο μέτρο γιατί αυτά που λάβαμε τώρα δεν αρκούν, θα αναιρούσε τα μέτρα που πήραμε μετά από σύσκεψη».

Για επίδομα θέρμανσης και επιδότηση φυσικού αερίου

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως θα δοθεί αναλογικά σε όλη την Ελλάδα.
Ακόμη, μίλησε για την επιδότηση με στόχο την επιστροφή από το «ακριβό φυσικό αέριο» στο πετρέλαιο, απαντώντας στο εάν θα υπάρξουν επιχορηγήσεις για τη μετατροπή καυστήρων από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, είπε ότι «θα πρέπει να προσαρμοστούμε, θα επιδοτηθεί η επιλογή εκείνων να χρησιμοποιήσουν το φθηνότερο καύσιμο, δηλαδή το πετρέλαιο».
Ειδικότερα, ερωτηθείς αν θα υπάρξει επιδότηση της κυβέρνησης για την μετατροπή του καυστήρα, δεδομένου του κόστους που επιβαρύνθηκαν χιλιάδες νοικοκυριά να προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αλλάξουν τους καυστήρες τους σε φυσικό αέριο από το πετρέλαιο και  σήμερα αυτή η μετατροπή έχει κόστος 1.800-2.000 ευρώ για ένα σπίτι, ο κ. Πέτσας απάντησε πως «είναι λαϊκισμός αυτό. Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Ακούστε, 1.200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου και λέμε πως έχουμε την δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο και κοστίζει λιγότερο σε εσάς και τον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε».
Σχολιάζοντας τα περί κόστους, ο κ. Πέτσας αφού ανέφερε πως «το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει», σημείωσε ότι θα επιδοτηθεί η επιλογή όσων χρησιμοποιήσουν φθηνότερο καύσιμο, δηλαδή το πετρέλαιο, προχωρώντας σε μετατροπή του καυστήρα.

Κυβέρνηση με αυτοδυναμία Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές

Περαιτέρω, ο κ. Πέτσας για τις εκλογές και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί διλήμματος «Μητσοτάκης ή χάος», εξήγησε ότι η αναφορά έγινε για την πολιτική αστάθεια που θα έφερνε κάτι τέτοιο, ενώ το όνομα του Πρωθυπουργού είναι συνυφασμένο με την πολιτική σταθερότητα.
Σχετικά με υπόνοιες ότι η ΝΔ θα συνεργαζόταν με τον Κ. Βελόπουλο, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι το παράδειγμα αυτό δεν είναι για συνεργασία με την Ελληνική Λύση, αλλά εννοεί πως θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με πρόσωπα, ενώ «βλέπει» κυβέρνηση με αυτοδυναμία Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.
Τέλος, για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με τις παρακολουθήσεις χωρίς την παρουσία του, σημείωσε πως είχε καταθέσει πολλές φορές σχετικά με το θέμα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έκρυψε το ζήτημα «κάτω από το χαλί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης