Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ) για παρακολουθήσεις: Πρόκειται για το μεγαλύτερο θεσμικό και πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης

Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ) για παρακολουθήσεις: Πρόκειται για το μεγαλύτερο θεσμικό και πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης
Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε ο Γιάννης Ραγκούσης

Ως ένα σκάνδαλο μεγατόνων, το μεγαλύτερο θεσμικό και πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, περιέγραψε την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης.
Έκανε λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης του τρίτου σε μέγεθος κόμματος της Βουλής, εκτιμώντας ότι "προφανώς" ο κ. Μητσοτάκης δεν κρατούσε μόνο για τον εαυτό του τις πληροφορίες από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, τις οποίες "μοιραζόταν με τρίτους".
Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετά τις "συγκλονιστικές αποκαλύψεις", επεδίωξε τη "συγκάλυψη", ενώ χαρακτήρισε "για τα σκουπίδια της ιστορίας" τις αλλαγές που προβλέπει η συζητούμενη ΠΝΠ.
Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει - μέσω του προέδρου της Βουλής - τη γνώμη της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για το εάν οι μάρτυρες, που καλούνται στην εξεταστική επιτροπή, μπορούν να επικαλούνται το απόρρητο ή όχι: «Χρησιμοποιείτε το απόρρητο και ευτελίζετε την εξεταστική επιτροπή, διότι είστε ένοχοι".
Ευτελίζεστε ως παράταξη, εντός και εκτός Ελλάδας, και προκαλείστε από όλους, που σας κατηγορούν ότι είστε του κοινού ποινικού δικαίου λαμόγια.. Και ενώ έχετε τη δυνατότητα να πείτε σε μας, να τα χαρτιά, να γιατί παρακολουθούσαμε τους Ανδρουλάκη, Κουκάκη και Σπίρτζη.
Δεν τολμάτε, διότι είστε ένοχοι», επανέλαβε ο κ. Ραγκούσης.
Κλείνοντας, είπε ότι ένας είναι ο δρόμος της κάθαρσης, δηλαδή, η ανάληψη της αντικειμενικής και υποκειμενικής ευθύνης, που έχει ο πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, που δεν είναι άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και την παραίτησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης