Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο δόγμα Μαξίμου: Στρατηγική κατά της χαλαρής ψήφου με στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ως μοναδικού αντιπάλου

Νέο δόγμα Μαξίμου: Στρατηγική κατά της χαλαρής ψήφου με στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ως μοναδικού αντιπάλου
Στο Μαξίμου θα συνεχίσουν τις περιοδείες, την πληθωρική πολιτική στήριξης, την κεντρώα στροφή και τον αγώνα να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος
Σχετικά Άρθρα

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να κάνουν αντεπίθεση διαρκείας απέναντι στα βασικά μέτωπα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αναγνωρίζουν ως το βασικό τους αντίπαλο.

Αδύνατο το σενάριο κυβέρνησης μειοψηφίας

Στη ΝΔ αναθάρρησαν από τις διαδοχικές αρνήσεις που έλαβε η προοπτική συγκυβέρνησης μειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25-ΚΚΕ από τους αρχηγούς των κομμάτων πλην του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης το χαρακτήρισε ψεκασμένο σενάριο, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για συμφωνία πριν τις εκλογές ενώ το ΚΚΕ τόνισε ότι δεν θα μπει σε μία τέτοια κυβέρνηση αλλά ούτε θα δώσει ψήφο ανοχής.

Στρατηγική για πρώτες και δεύτερες εκλογές

Ασφαλώς, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ διατηρεί την πολιτική κυριαρχία αλλά ο στόχος πλέον είναι να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος στις πρώτες  εκλογές. Όπως τονίζουν στελέχη της ΝΔ, το κρίσιμο είναι να υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό την πρώτη Κυριακή των εκλογών το οποίο θα αποτελέσει πρόκριμα για ένα μεγαλύτερο ποσοστό στις δεύτερες εκλογές. Και αυτό διότι στις δεύτερες εκλογές, θα πιεστεί εξαιρετικά το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποφύγει τις δεύτερες εκλογές καθώς θα υποστεί μεγάλη μείωση βουλευτών λόγω και του μπόνους εδρών που θα πάρει το πρώτο κόμμα.

Επιχείρηση εξωστρέφεια

Ο Πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο έθεσε τους υπουργούς προ των ευθυνών τους για να επικοινωνούν το έργο της κυβέρνησης, να μαζεύουν και να ικανοποιούν αιτήματα και να διορθώνουν παραβλέψεις. Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Παύλος Μαρινάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος βλέπουν κάθε εβδομάδα βουλευτές και υπουργούς για να αποκωδικοποιούν τις ανάγκες τις κοινωνίας.

Νέο πακέτο στήριξης στα τέλη του χρόνου;

Όπως φαίνεται, η στρατηγική του Πρωθυπουργού για μία πληθωρική φιλολαική πολιτική είναι γεγονός και φάνηκε από το μεγάλο πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, δεν θα είναι το μοναδικό αφού ενδεχομένως να έχουμε και ένα δεύτερο αναλόγως τις ανάγκες που προκύψουν από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. Μάλλον, προς τα τέλη του χρόνου.Θα εξαρτηθεί και από τα φορολογικά έσοδα αλλά και την τουριστική κίνηση που θα συνεχιστεί μέχρι και Οκτώβρη.

Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ που τον φέρνουν να χάνει το πλεονέκτημα

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλος της κυβέρνησης καθώς η Κουμουνδούρου έχει υποπέσει σε πολιτικά ατοπήματα. Πρώτον, η εξεταστική επιτροπή βγάζει τα άπλυτα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις υπουργών του Α. Τσίπρα που έγιναν υπό την πλήρη ενημέρωσή του. Άρα για άλλη μία φορά, βρέθηκε ψευδόμενος. Δεύτερον. Η υπόθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπέκ Χουσείν που μίλησε για τουρκική μειονότητα σε τουρκικό κανάλι. Είχε συμβεί και με τον Μπαράν βουλευτή ΠΑΣΟΚ και αναγκάστηκε να ανασκευάσει. Δυστυχώς, δεν έγινε αυτό από τον συριζαίο βουλευτή. Τρίτον, από τα fake news που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να διαδώσει για τους 38 μετανάστες της νησίδας στον Εβρο. Ενώ η ίδια η ΜΚΟ HumanRights ανασκέυασε ότι η νησίδα ήταν τουρκική, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι και οι ευρωβουλευτές του είχαν προλάβει να διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό παίζοντας την τουρκική προπαγάνδα. Αυτά είναι λάθη που βλέπει ο κεντρώος ψηφοφόρος και τα συνεκτιμά.

Εκτιμούν ότι ο Ανδρουλάκης εμφανίζεται πιο διαλλακτικός

Παράλληλα, στο κυβερνών κόμμα παρακολούθησαν έναν Νίκο Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ να μιλάει για μάχη στο προσκήνιο και για προγραμματικούς όρους στην περίπτωση συνεργασίας… Να μιλάει για αποστασίες μέσα στο κόμμα του. Ασφαλώς, φοβάται μήπως ορισμένοι βουλευτές του ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και «αποστατήσουν» στις δεύτερες εκλογές. Επίσης, είδαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να λέει ότι εάν έχει ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί και ο ίδιος να είναι Πρωθυπουργός. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνούσαν τα άλλα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα παραπάνω, στη ΝΔ τα θεωρούν ότι συνιστούν ένα χαμήλωμα των υψηλών τόνων Ανδρουλάκη απέναντι στη κυβέρνηση. Ασφαλώς, «αξιοποίησε» την υπόθεση των υποκλοπών υπέρ του αλλά η περαιτέρω εκμετάλλευση θα του είναι επιζήμια, εκτιμά μερίδα της ΝΔ.

Στρατηγική για πρώτη Κυριακή

Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου θα συνεχίσουν τις περιοδείες, την πληθωρική πολιτική στήριξης, την κεντρώα στροφή και τον αγώνα να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος αλλά αξιοποιούν και την εθνική στρατηγική για την σταθερότητα απέναντι σε ενεργειακή κρίση αλλά και Τουρκία. Όλα αυτά θα μεγαλώσουν την συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος.
Βεβαίως, παραμένει ανοικτή η υπόθεση των υποκλοπών που κανείς δεν γνωρίζει αν θα βγάλει ειδήσεις και πυροδοτήσει άλλες εξελίξεις…

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης