Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για τον προσωπικό γιατρό – Πλεύρης: Τις επόμενες εβδομάδες και άλλοι γιατροί στο σύστημα

Αντίστροφη μέτρηση για τον προσωπικό γιατρό – Πλεύρης: Τις επόμενες εβδομάδες και άλλοι γιατροί στο σύστημα
"Την εβδομάδα που μας έρχεται πάμε στη δεύτερη φάση και ανοίγουμε τις ειδικότητες", ανέφερε ο Θ. Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Οκτωβρίου το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό και ήδη, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, «προσεγγίζουμε τα 3,5 εκατ. πολίτες εγγεγραμμένους στον προσωπικό γιατρό, ενώ είναι 3.300 οι γιατροί».
Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα μπουν κι άλλοι γιατροί στο σύστημα του προσωπικού γιατρού και «τα κίνητρα θα εφαρμοστούν με τα μπόνους που έχουμε, ενώ τα αντικίνητρα της αυξημένης συμμέτοχης θα εφαρμοστούν μόνο όπου υπάρχει πλήρης επάρκεια γιατρών».
Σημείωσε πως «υπάρχει συμμετοχή ιδιωτών γιατρών, έχει φτάσει τα 30%. 4.000 ιδιώτες γιατροί μπορούν να μπουν στο σύστημα, έχουν μπει 1.200 γιατροί».
Συμπλήρωσε δε, πως «την εβδομάδα που μας έρχεται πάμε στη δεύτερη φάση και ανοίγουμε τις ειδικότητες. Παθολογικές ειδικότητες, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι έχουν δυνατότητα να μπουν και αυτοί στον προσωπικό γιατρό».
Ωστόσο, ο υπουργός δήλωσε ότι ακόμα υπάρχει δυσκολία να βρεις γιατρό στην Αθήνα, καθώς υπάρχουν 500.000 κενές θέσεις, όπως και σε μερικά σημεία νησιών.
«Δεν υπάρχει θέμα να εφαρμοστούν κυρώσεις σε αυτές τις περιοχές» ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης και τόνισε πως «γιατροί θα μπαίνουν συνεχώς στο σύστημα, δεν θα εφαρμοστεί η αύξηση της συμμετοχής μέχρι να υπάρχει επάρκεια γιατρών σε όλα τα σημεία.

Κατάργηση προστίμων για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ακόμη, ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε την κατάργηση του προστίμου της ΑΑΔΕ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχουν.
«Κοιτάμε συνολικά το θέμα των προστίμων… Σίγουρα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα διαγράφουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα ήταν ένας θεσμός που πέτυχε και δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει, θα δούμε το θέμα των προστίμων συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επικουρικοί γιατροί

Τέλος, ο κ. Πλεύρης δεσμεύθηκε ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών, ενώ θα έχουν και αυξημένη μοριοδότηση για να διεκδικήσουν μόνιμες θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης