Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης – Στις 23/9 η ομιλία

Στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης – Στις 23/9 η ομιλία
Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ESM, Klaus Regling
Σχετικά Άρθρα

Για τη Νέα Υόρκη θα αναχωρήσει σήμερα Τρίτη 20/9 ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, αν και νωρίτερα το πρωί (στις 09:30) θα έχει συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling.
Όσον αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει στις διάφορες επαφές και συναντήσεις που θα έχει, να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου σε μια συγκυρία που η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις, ως στρατηγικού κόμβου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.
Επιπλέον, θα επισημάνει πως οι στέρεες νομικά, ιστορικά και πολιτικά θέσεις της χώρας βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο.

Στις 23/9 η ομιλία

Πάνω σε αυτές τις αρχές θα δομήσει και την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση στον ΟΗΕ, η οποία είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου.
Σε αυτήν, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, θα αναφερθεί στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για τις δυτικές δημοκρατίες εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις ελληνικής κυριαρχίας.

Δεξίωση με Biden

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden αύριο Τετάρτη 21/9 το βράδυ προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με σειρά ηγετών.

Συναντήσεις με επενδυτές

Ο πρωθυπουργός επίσης θα συναντήσει επενδυτές στα γραφεία της Bank of America, όπου εκπρόσωποι hedge funds, τράπεζες, ασφαλιστικοί οργανισμοί και εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρόοδο και την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Συνεντεύξεις

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτακη περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις σε δύο μεγάλα διεθνή μέσα ενώ θα συμμετάσχει σε κλειστό πρωινό εργασίας που στο Council of Foreign Relations.
Εκεί ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις της χώρας για μια σειρά ζητημάτων με αιχμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να αναδείξει τις συμμαχίες της και τον ρόλο της στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην περιοχή και να μιλήσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ομογένεια

Ενισχύοντας τους δεσμούς με την Ομογένεια, όπως είχε κάνει και τον περασμένο Μάιο κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο και την Ουάσιγκτον, ο κ.Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε μεγάλο ομογενειακό γεύμα που παραθέτουν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις (μεταξύ άλλων, τo HALC, το Hellenic Initiative, κ. ά).
Στο γεύμα θα παρακαθήσουν σημαντικοί παράγοντες της Ομογένειας με διασυνδέσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς και ομογενείς βουλευτές της Νέας Υόρκης.
Ακόμη, θα έχει συναντήσεις με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις και θα επισκεφθεί το ground zero της Νέας Υόρκης, συγκεκριμένα το Μουσείο στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου (9.11 Memorial Museum), για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.
Στη συνέχεια θα τον υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο