Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως στον ΟΗΕ: Η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στη γεφύρωση χασμάτων στην εκπαίδευση

Κεραμέως στον ΟΗΕ: Η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στη γεφύρωση χασμάτων στην εκπαίδευση
Τι ανέφερε η Ν. Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα

Στη «μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας παγκοσμίως, πώς θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό για να γεφυρώσουμε χάσματα στην εκπαίδευση, για την ίση πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση», αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η κα Κεραμέως εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην τελική συνεδρία για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ με ειδικότερο θέμα την ψηφιακή μάθηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Στην παρέμβασή της η υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας μας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση:

  • Στη συνδεσιμότητα: με τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής πρόσβασης σε ψηφιακά μέσα και δίκτυα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, π.χ. με συνδέσεις υψηλής ταχύτητας στα σχολεία, με τα 650.000 voucher σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού, με διαδραστικούς πίνακες στις σχολικές τάξεις, με την δωρεάν πρόσβαση σε δεδομένα (data) για όσους χρησιμοποιούν εκπαιδευτικές πλατφόρμες.
  • Στο ψηφιακό περιεχόμενο: με τη δημιουργία σύγχρονου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, προσβάσιμου σε όλους, στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων σπουδών.
  • Στις ψηφιακές δεξιότητες, όπως αυτές καλλιεργούνται στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με τις ήπιες δεξιότητες, για να μπορεί η νέα γενιά να πλοηγείται στον ψηφιακό κόσμο με ασφάλεια και κριτική σκέψη.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης