Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δύσκολο να αποκατασταθούν οι σχέσεις Ελλάδας, Τουρκίας - Υβριδική απειλή το μεταναστευτικό - Ο Erdogan δεν μου μιλάει

Μητσοτάκης: Δύσκολο να αποκατασταθούν οι σχέσεις Ελλάδας, Τουρκίας - Υβριδική απειλή το μεταναστευτικό - Ο Erdogan δεν μου μιλάει
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε επίσης πως, παρά την οικονομική ύφεση που αναμένεται να δει η Ευρώπη, η Ελλάδα θα καταφέρει να την αποφύγει και αυτό θα είναι εφικτό χάρη στην ανάπτυξη της χώρας
Σχετικά Άρθρα
Στο Council on Foreign Relations στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μίλησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Τουρκία  κατηγορώντας την ότι εργαλειοποιεί τους μετανάστες, ζήτημα σοβαρό που αποτελεί υβριδική απειλή.
«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πάντα επεδίωκα μια εποικοιδομητική σχέση με την Τουρκία. Πριν τρία χρόνια του είχα πει να κάνουμε μια νέα αρχή.
Μετά υπέγραψε ΑΟΖ με τη Λιβύη που αγνοεί την ύπαρξη ελληνικών νησιών, μια γεωγραφικά παραδοξότητα. Μετά έχουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστών, αμφισβήτηση των νησιών μας» σημείωσε.

Μητσοτάκης: Είναι δύσκολο να επανέλθουν οι σχέσεις μας όσο η Τουρκία συμπεριφέρεται έτσι

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «μου είναι δύσκολο να φανταστώ πώς η σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα επανέλθει όσο η Τουρκία συμπεριφέρεται έτσι.
Αλλά, αν η Τουρκία συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι θα απομονωθεί και από την Ευρώπη και από τις ΗΠΑ. Και αν η Τουρκία θέλει να “παίζει” και σε άλλη σφαίρα επιρροής, ας είναι, αλλά είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Και είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν εφαρμόζει κυρώσεις στη Ρωσία», επαναλαμβάνοντας ότι «είμαι πάντα ανοιχτός να λύσω τα πρόβληματα με διάλογο, ο κ. Erdogan δεν θέλει να μου μιλήσει. Αλλά το έχω ξανακούσει και καταλήξαμε να μιλάμε.
Θα συνεχίσω να επιμένω ότι υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κανόνων για την επίλυση διαφορών, το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θιάλασσας. Αλλά δεν λύνει τις διαφορές με επιθετική συμπεριφορά και την επαναφορά αυτοκρατορικών φαντασιώσεων, αλλά και την εμπρηστική ρητορική».

Για τις εκλογές

Σχετικά με τις εκλογές και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Έχουμε το ίδιο προβάδισμα, 7-8-9 μονάδες. Είναι μια καλή αφετηρία για τις εκλογές. Έχουμε πει ότι θέλουμε να κυβερνήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία και αυτό θα το ζητήσουμε από τους Έλληνες πολίτες. Αν μας ανταμείψουν, έχει καλώς. Αν όχι, θα πρέπει να σχηματίσουμε κάποια μορφή κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα θα κυβερνηθεί».

Για την ύφεση

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε επίσης πως, παρά την οικονομική ύφεση που αναμένεται να δει η Ευρώπη, η Ελλάδα θα καταφέρει να την αποφύγει και αυτό θα είναι εφικτό χάρη στην ανάπτυξη της χώρας.
Παράλληλα, δήλωσε πως η χώρα μας έχει γίνει ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις, όπως για παράδειγμα, το fund των 2 δισ. ευρώ από τη Σιγκαπούρη, αλλά αποδίδει και η επιθετική στρατηγική για την φοροδιαφυγή, χάρη στην αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Η Ελλάδα έχει καλύτερες επιδόσεις φέτος από πολλές χώρες της βορείου Ευρώπης, δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Η μόνη ανησυχία για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι οι τιμές της ενέργειας.
«Η Ρωσία πλέον δεν είναι αξιόπιστος προμηθευτής», ασχέτως της κατάληξης του πολέμου στην Ουκρανία, και «χρειάζεται να απομακρυνθούμε από το ρωσικό αέριο το ταχύτερο δυνατόν», συμπληρώνει.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως οι αγορές εμπιστεύονται την κυβέρνηση, χάρη στη σταθερότητά της, ενώ σημειώνει πως περιμένουν να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης