Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πειθαρχικός έλεγχος για την εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πειθαρχικός έλεγχος για την εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου
Η κ. Βλάχου αναμένεται να κληθεί από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εξηγήσεις, όχι μόνο για τις υποκλοπές των τηλεφώνων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και γενικότερα

Από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσει η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου μετά από εντολή που έδωσε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του τριμελούς συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερρίκος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Η κ. Βλάχου αναμένεται να κληθεί από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εξηγήσεις, όχι μόνο για τις υποκλοπές των τηλεφώνων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και γενικότερα.
Θα κληθεί να αιτιολογήσει με ποιο σκεπτικό υπογράφει σωρεία διατάξεων για «νόμιμες επισυνδέσεις» και αν και πότε ελέγχει επί της ουσίας τα αιτήματα της ΕΥΠ.
Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι έχουν αυξηθεί  οι φερόμενες ως νόμιμες επισυνδέσεις, θα διερευνηθεί κατά πόσο η εισαγγελέας, η οποία υποχρεούται να ελέγχει τη νομιμότητα, αν συντρέχουν πραγματικά οι φερόμενοι λόγοι εθνικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η κ. Βλάχου έχει υποστηρίξει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όταν κλήθηκε να καταθέσει για τις συγκεκριμένες παρακολουθήσεις που προκάλεσαν διεθνή σκάνδαλο, ότι έχει κάνει ουσιαστικό έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης