Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) για ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Erdogan: Πρέπει να ξέρουμε τι επιδιώκουμε

Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) για ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Erdogan: Πρέπει να ξέρουμε τι επιδιώκουμε
Πρέπει να συναντιούνται οι ηγέτες ακόμα και όταν υπάρχουν εντάσεις υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως για να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση Μητσοτάκη – Erdogan θα πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και να ξέρουμε τι επιδιώκουμε διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος είπε πως αποτιμά θετικά το στοιχείο της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφορικά με το μήνυμα φιλίας προς τον τουρκικό λαό.
«Το πρόβλημα με την ομιλία, γενικά με την εξωτερική πολιτική είναι ότι δεν εντάσσονται οι μεμονωμένες θετικές κινήσεις σε μια συνολική αποτελεσματική στρατηγική που έχει κίνητρα και αντικίνητρα, δεν αρκεί δηλαδή να κάνεις μια θετική δήλωση όπως επίσης δεν αρκεί να στηρίζεσαι στις κριτικές δηλώσεις, πολλές φορές χλιαρές, των εταίρων μας, κάθε φορά που η Τουρκία υπερβάλει σε επιθετικότητα.
Θα έπρεπε να έχουμε μια πολιτική που θα απέδιδε κόστος στην Τουρκία, κάθε φορά, όπως τώρα τελευταία, που προχωρά σε μια έξαρση προκλήσεων και επιθετικών προκλήσεων. Παράλληλα για να μην είμαι αφηρημένος, θα έπρεπε να μην έχει δοθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δωρεάν η αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Ευρώπης-Τουρκίας.
Θα έπρεπε να έχει συνδεθεί με την υποχρέωσή της να απέχει από τις επιθετικές ενέργειες.
Μου έκανε εντύπωση από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην αναφορά του για τις κόκκινες γραμμές η κύρια έλλειψη ότι κόκκινη γραμμή μας είναι και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, νομίζω ότι δημιουργεί ένα θέμα» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Κατρούγκαλος.
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Erdogan, που άφησε ανοιχτό ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalin, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι για να γίνονται αυτές οι συναντήσεις και να είναι αποτελεσματικές «πρέπει να είναι προετοιμασμένες και να ξέρουμε τι επιδιώκουμε».
«Εμείς στηρίξαμε και επιδοκιμάσαμε την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να συναντήσει τον Erdogan στην Κωνσταντινούπολη όμως δεν βγήκε τίποτα γιατί προφανώς έλειπε η στρατηγική.
Γενικά πρέπει να συναντιούνται οι ηγέτες ακόμη και όταν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των χωρών αλλά όχι να γίνεται η συνάντηση για να γίνεται, πρέπει να υπηρετεί μια συγκεκριμένη στοχοθεσία» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης