Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Στην Πράγα ο Erdogan θα καταλάβει ότι ο αναθεωρητισμός δεν έχει ακροατήριο στην ΕΕ

Βαρβιτσιώτης: Στην Πράγα ο Erdogan θα καταλάβει ότι ο αναθεωρητισμός δεν έχει ακροατήριο στην ΕΕ
Η κλιμάκωση της αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας, που πλέον θέτει και ζητήματα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, δεν γίνεται αποδεκτή ούτε από την Ελλάδα, αλλά ούτε και από τον διεθνή παράγοντα, τόνισε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

«Ο κ. Erdogan στην Πράγα θα καταλάβει ότι ο αναθεωρητισμός που εκπέμπει δεν έχει κανένα ακροατήριο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Ο κ. Bαρβιτσιώτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha», πρόσθεσε πως ο αναθεωρητισμός ως έννοια δεν μπορεί σήμερα να γίνει αποδεκτός στην Ευρώπη για τη διασφάλιση ενός πλαισίου ειρήνης, σταθερότητας και εποικοδομητικής σχέσης μεταξύ των κρατών.
Επισήμανε ακόμα ότι η κλιμάκωση της αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας, που πλέον θέτει και ζητήματα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, δεν γίνεται αποδεκτή ούτε από την Ελλάδα, αλλά ούτε και από τον διεθνή παράγοντα, ενώ, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του τουρκολιβυκού μνημονίου, υπενθύμισε ότι αυτό δεν έχει ακόμα κυρωθεί τυπικά από το λιβυκό κοινοβούλιο.

Ενεργειακή κρίση

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι υπάρχουν χώρες που πιστεύουν στην ορθοδοξία της αγοράς και δεν επιθυμούν παρεμβάσεις σε αυτή. Ωστόσο, σημείωσε, απαντώντας σε αυτές με το σημερινό του άρθρο στο Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «θέτει τις ασφαλιστικές δικλείδες που χρειάζονται», ώστε οι παρεμβάσεις να είναι αποτελεσματικές.
«Συζητάμε το θέμα της ενέργειας πάρα πολύ καιρό στην Ευρώπη και έχει σημάνει ο καιρός, για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πράγας στις 6/10.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης