Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Ο Erdogan είναι στη γωνία - Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών

Μπακογιάννη: Ο Erdogan είναι στη γωνία - Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών
«Τους ηγέτες που είναι πολύ στριμωγμένοι τους φοβάμαι» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη
Σχετικά Άρθρα

«Ο Erdogan είναι στη γωνία», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών, ενώ σημείωσε πως ο ελληνοτουρκικός διάλογος εξαρτάται από την Άγκυρα.
«Θα κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα στο διάλογο, αλλά δεν είπε ο Μητσοτάκης "Erdogan γιοκ", ο Erdogan είπε "Μητσοτάκης γιοκ"» ανέφερε η κα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενόψει της συνόδου της Πράγας στις 6-7/10, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών, υπάρχει ενδεχόμενο κρίσης».
«Τους ηγέτες που είναι πολύ στριμωγμένοι τους φοβάμαι» δήλωσε για τον Τούρκο πρόεδρο, R.T. Erdogan, αλλά και για τον Ρώσο, V. Putin.
Όπως ανέφερε «όταν το λιοντάρι το σπρώξεις στη γωνία δεν ξέρεις ποτέ τι σου κάνει. Έχει κρίση μεγαλείου, δεν υπάρχει κανείς να του τραβήξει το αυτί».
Αφού σχολίασε ότι υπάρχει πολύ μεγάλος εκνευρισμός στην Τουρκία, εξήγησε πως αυτό οφείλεται κυρίως στα εσωτερικά της προβλήματα και γίνεται προσπάθεια να στραφεί το ενδιαφέρον του λαού σε αλλά πράγματα, γιατί είναι πολύ δύσκολο ο Erdogan να κερδίσει τις εκλογές με πληθωρισμό 80%».

Για Λιβύη

Σχετικά με το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» η Ντόρα Μπακογιάννη εξήγησε ότι «η Λιβύη είναι διαλυμένο κράτος αυτή τη στιγμή, η μισή Λιβύη δεν δέχεται τη συμφωνία».
Σημείωσε ακόμη ότι «η Λωζάνη δεν έχει υπογραφεί μόνο από την Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά από πάρα πολλά κράτη. Τη Λωζάνη την έκανε κόσκινο η Τουρκία στη Συρία. Αυτά που λέει ο Akar είναι μπούρδες. Τα νησιά μας έχουν αμυντική, όχι επιθετική θωράκιση».
«Κανείς δεν θα τολμήσει να πειράξει ελληνικό νησί», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης