Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Να πάψει ο Erdogan να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών

Οικονόμου: Να πάψει ο Erdogan να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών
Αντί να προκαλεί εντάσεις, να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς προκλήσεις είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και αντί να προκαλεί εντάσεις, να έρθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς προκλήσεις κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
«Χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, ο Τούρκος πρόεδρος πήρε το λόγο και στο τέλος της παρέμβασης του κατηγόρησε ψευδέστατα και απρόκλητα την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και προκαλεί.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε αμέσως το λόγο και του απάντησε ευθέως ότι η Τουρκία πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς προκλήσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι ηγέτες υπεύθυνων χωρών.
Αυτό που έγινε μπροστά σε όλους τους ηγέτες που συμμετείχαν στο συνέδριο ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αντιληφθούν οι ομόλογοι του ποιος είναι αυτός που προκαλεί, ποιος είναι αυτός που υψώνει τους τόνους και ποια είναι εκείνη η χώρα, η οποία με αυτοπεποίθηση, υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και είναι ανοιχτή, δεν κλείνει ποτέ την πόρτα του διαλόγου» είπε στην ενημέρωση του ο κ.Οικονόμου.

Είμαστε μέρος της λύσης

Ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στην παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή και στην πρόταση της Ελλάδας για επιβολή πλαφόν.
«Και στη Σύνοδο της Πράγας αναδεικνύονται με έμφαση δύο πράγματα.
Πρώτον, η Ελλάδα αποτελεί μέρος των λύσεων απέναντι στα προβλήματα που ταλανίζουν την Ευρώπη και τους ευρωπαίους πολίτες.
Δεύτερον, η Ελλάδα είναι αποφασισμένη και ικανή να υπερασπιστεί ανυποχώρητα την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα αλλά και τη διεθνή νομιμότητα» τόνισε ο κ.Οικονόμου.
Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πως η Ελλάδα έχει από τι υψηλότερες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρώπη ο κ.Οικονόμου έκανε λόγο για «κατά συρροή και κατ’ επανάληψη ψέματα» τα οποία «καταρρίπτονται για τον Σεπτέμβριο, όπως έγινε και για τον Αύγουστο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης