Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Όσο δεν επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία, τόσο ο Erdogan θα προκαλεί ανενόχλητος

Τσίπρας: Όσο δεν επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία, τόσο ο Erdogan θα προκαλεί ανενόχλητος

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, Ανδρέα Μαυρογιάννη

Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του με τον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, Ανδρέα Μαυρογιάννη, τονίζοντας τη σημασία που έχει η προοδευτική υποψηφιότητά του που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ενημέρωσε τον κ. Μαυρογιάννη για τις επαφές που πραγματοποίησε στην προσύνοδο των ευρωσοσιαλιστών και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Josep Borrell, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα δεν αρκούν οι δηλώσεις. Καλά τα λόγια, αλλά χρειάζονται αποφάσεις και δράσεις. Όσο στην ΕΕ δεν διεκδικούμε και άρα δεν αποφασίζεται ένα πακέτο ισχυρών κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία εάν αυτή παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τόσο ο Τούρκος πρόεδρος θα προκαλεί ανενόχλητος».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι ειδικά ενόψει των τουρκικών εκλογών πρέπει «να δοθεί το μήνυμα στην Τουρκία ότι υπάρχει η προοπτική για μια νέα ευρωτουρκική σχέση, αλλά και για θετικά βήματα στην ενταξιακή της πορεία, εάν επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διπλωματίας βάσει του διεθνούς δικαίου. Και ο δρόμος αυτός δεν περνάει από απαράδεκτες διχοτομικές λύσεις, αλλά από τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα».
Στο πλαίσιο αυτό στήριξε για άλλη μια φορά λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε, τέλος, ότι οι προοδευτικές δυνάμεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία πρέπει να σταθούν απέναντι σε δυνάμεις που προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για μια τέτοια λύση και να διαμορφώσουν ανάλογα συνειδήσεις.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος, η υπεύθυνη Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Δανάη Κολτσίδα, κι ο διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο