Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Απροσπέλαστος ο Έβρος ό,τι και να κάνει η Τουρκία – Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις για τους 92 γυμνούς μετανάστες

Θεοδωρικάκος: Απροσπέλαστος ο Έβρος ό,τι και να κάνει η Τουρκία – Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις για τους 92 γυμνούς μετανάστες
Σε επαγρύπνηση για προβοκάτσια, σύμφωνα με τον Τ. Θεοδωρικάκο
Σχετικά Άρθρα

«Ό,τι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, στη σκιά του περιστατικού στον Έβρο με τη διάσωση 92 γυμνών μεταναστών , οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν μεταφερθεί στο σημείο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για καθημερινή απειλή στον Έβρο μέσω των μεταναστών, σημειώνοντας πως «τα τελευταία 3,5 χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, οι Τούρκοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές».
Με αφορμή την εγκατάλειψη 92 γυμνών μεταναστών από τις τουρκικές αρχές στις όχθες του ποταμού Έβρου, ο κ. Θεοδωρικάκος το χαρακτήρισε «σοκαριστικό γεγονός, εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον μεσαίωνα».
«Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Όπως ανέφερε «στον Έβρο υπάρχει μία καθημερινή απειλή, μέσα από τη βάρβαρη εργαλειοποίηση των παράνομων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία συστηματικά δημιουργεί πρόβλημα κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου. Το προχθεσινό γεγονός είναι πράγματι σοκαριστικό. Είναι μία εικόνα απάνθρωπη. Είναι μία συμπεριφορά βάρβαρη, η οποία παραπέμπει στο μεσαίωνα και όχι στον 21ο αιώνα. Οι περισσότεροι από τους 92 παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί, είναι Αφγανοί αλλά και ορισμένοι Σύριοι. Περιέγραψαν στους αξιωματικούς του Frontex ότι στον Έβρο τους μετέφεραν τρία οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από την Τουρκία για τον χειρισμό του μεταναστευτικού».
Για την πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, ο κ. δήλωσε ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό - και δεν θα πούμε τίποτα άλλο».

Το περιστατικό

Όπως ανακοίνωσε στις 15/10 το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά».
"Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα", ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή το περιστατικό στον Έβρο, ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία.
"Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ", τόνισε ο κ. Μηταράκης.
mitarakis_3.JPG
Προκλητικός Catakli

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ο Τούρκος υφυπουργός Εσωτερικών, Ι. Catakli, με ανάρτησή του στο twitter κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προκάλεσε την εικόνα σκληρότητας με τους 92 γυμνούς μετανάστες.
«Καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να καλύψετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία. Αφιερώστε τον χρόνο σας για να σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι σε χειραγωγήσεις και ανεντιμότητα! Ελάτε, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι» έγραψε ο Catakli.

catakli.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης