Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος για 92 γυμνούς μετανάστες: Καταγγελία της Τουρκίας στην αρμόδια Επίτροπο και τους 27 της Ευρώπης

Θεοδωρικάκος για 92 γυμνούς μετανάστες: Καταγγελία της Τουρκίας στην αρμόδια Επίτροπο και τους 27 της Ευρώπης
"Πρόκειται για μια εικόνα φρίκης, την οποία κανείς δεν θέλει να συναντήσει, την οποία κανείς είναι αδύνατον να την αποδεχθεί, για αυτόν τον λόγο καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τουρκική συμπεριφορά", ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα

Για τουρκική πρόκληση χωρίς προηγούμενο έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο, ο οποίος ήδη έχει ενημερώσει σχετικά με επιστολή του την ευρωπαία επίτροπο, Ylva Johansson, ενώ θα καταγγείλει επισήμως την Τουρκία και στους 27 ομολόγους του στην Ε.Ε.
"Έχω ήδη ενημερώσει την αρμόδια ευρωπαία επίτροπο την κυρία Johansson και με γραπτή επιστολή και το ίδιο θα κάνω στους 27 συναδέλφους Υπουργούς Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης που έχουν την ευθύνη των συνόρων. Οφείλουν όλοι να γνωρίζουν και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο άλλωστε έχει καταγραφεί επισήμως από τους Αξ/κους της Frontex, οι οποίοι έχουν πάρει καταθέσεις από τους ανθρώπους αυτούς, όπως το ίδιο και η Ελληνική Αστυνομία", δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90,1.
Ανέφερε μάλιστα ότι "η συγκεκριμένη ενέργεια (της Τουρκίας με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο )είναι μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο. Πρόκειται για μια βάρβαρη και απάνθρωπη ενέργεια, η οποία παραπέμπει ευθέως στον Μεσαίωνα. Οι άνθρωποι, οι οποίοι βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Έβρου από την ελληνική πλευρά, έχουν καταγγείλει βαρύτατους ξυλοδαρμούς, πολλοί από αυτούς ήταν τραυματισμένοι, ήταν όλοι γυμνοί".
"Πρόκειται για μια εικόνα φρίκης, την οποία κανείς δεν θέλει να συναντήσει, την οποία κανείς είναι αδύνατον να την αποδεχθεί, για αυτόν τον λόγο καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τουρκική συμπεριφορά", πρόσθεσε.

Το πρόβλημα στον Έβρο επικεντρώνεται σε ένα μεγάλο μήκος 150 χλμ

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται σε ένα σημείο των συνόρων μας με την Τουρκία, αλλά "σε ένα μεγάλο μήκος 150 χιλιομέτρων συν τον φράκτη 37,5 Km, εκεί είναι τα σύνορα στον Έβρο".
Κατά τον ίδιο, "αυτός είναι και ο λόγος που το ΚΥΣΕΑ έχει αποφασίσει την κατασκευή του φράκτη, του τεχνητού εμποδίου σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου και σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής διότι οι προσπάθειες για να μπουν παράνομοι μετανάστες στην χώρα δεν εκδηλώνονται στην περιοχή που υπάρχει ο φράκτης, αλλά σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο αποτροπής. Κατασκευάζουμε και το κομμάτι και στο υπόλοιπο, αναβαθμίζουμε τα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης, προκειμένου η δουλειά να γίνεται πιο αποτελεσματική, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας, μέσα σε ελάχιστους μήνες θα πάνε άλλοι 250 Συνοριοφύλακες την φύλαξη των συνόρων μας με την Τουρκία κατά μήκος του ποταμού Έβρου, προκειμένου τα σύνορα μας να είναι απροσπέλαστα".
"Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις απρόκλητες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την προκλητική συμπεριφορά. Πρέπει να συμμορφωθεί στις στοιχειώδεις αρχές λογικής και ανθρωπισμού", τόνισε χαρακτηριστικά.

Για υπόθεση 12χρονης

Σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε πως η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε με επαγγελματισμό και τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν σε όλους οι ποινές που προβλέπονται.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε επίσης την Αξιωματική Αντιπολίτευση για διασπορά fake news μέσα στην απόγνωση της πολιτικής τους φτώχειας και για ναζιστική συμπεριφορά, καθώς όπως είπε, ήταν χαρακτηριστικό των ναζί να γενικεύουν για ένα μεμονωμένο συμβάν συνδέοντάς το με ολόκληρες ομάδες. Εμείς δεν κοιτάμε ούτε την πολιτική ταυτότητα, ούτε την ιδεολογία, ούτε τίποτα. "Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους", τόνισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης