Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας για το ΣΕΥ της ΕΕ : Θα ενημερώσω για το δήθεν «μνημόνιο» Λιβύης και Τουρκίας – Στο Κίεβο αύριο (18/10)

Δένδιας για το ΣΕΥ της ΕΕ : Θα ενημερώσω για το δήθεν «μνημόνιο» Λιβύης και Τουρκίας – Στο Κίεβο αύριο (18/10)
Στο Κίεβο σχεδιάζει να μεταβεί την Τρίτη 18/10 ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα

Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, ο οποίος ήδη συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του, Ι. Κασουλίδη, αλλά και τον Φινλανδό ομόλογό του P.Haavisto.
Ο κ. Δένδιας κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι «θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία στο Συμβούλιο να κάνουμε μια νέα συζήτηση σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία, κατά τη φάση αυτή της αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής. Για εμένα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού ελπίζω ότι αύριο θα μπορέσω να βρεθώ στο Κίεβο.
Από εκεί και πέρα, έχουμε να συζητήσουμε για τη Συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μία Συμφωνία που αφορά τις θαλάσσιες ζώνες και είναι εξαιρετικά σημαντική, ένα ακόμα επιτυχημένο παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης τέτοιων διαφορών στη Μεσόγειο».
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ενημερώσει «το Συμβούλιο για το δήθεν «μνημόνιο» που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας για την εκμετάλλευση πόρων που προέρχονται από τις θαλάσσιες αυτές ζώνες. Ένα «μνημόνιο», το οποίο δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο».

Οι συναντήσεις

O Ν. Δένδιας συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του, Ι. Κασουλίδη, αλλά και τον Φινλανδό ομόλογό του P.Haavisto.
cd.JPG
fd.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης