Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Νέα εποχή στο Ελληνικό, ένα έργο χωρίς προηγούμενο - «Ότι είπαμε το κάναμε» - Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Νέα εποχή στο Ελληνικό, ένα έργο χωρίς προηγούμενο - «Ότι είπαμε το κάναμε» - Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ
Αν και η προηγούμενη κυβέρνηση το 2016 αποδέχτηκε το έργο, εντούτοις καθυστέρησε, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι έπρεπε να έρθει το 2019 για να ξεκινήσει το έργο. «Το νερό μπήκε στο αυλάκι και θα συνεχίσει να κυλάει ορμητικά» τόνισε
Σχετικά Άρθρα
Στην εκδήλωση για τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .

«Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα έργο αστικής ανάπλασης χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις.
Ως απάντηση, σχετικό δελτίο Τύπου εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας, «τρία χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει σήμερα εγκαίνια – για δεύτερη φορά – της επένδυσης που ΘΑ ξεκινούσε το 2019 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει».

Το σύνθημα για τις μπουλντόζες

«Διαπιστώνω με χαρά ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται. Οι αλλαγές δίπλα μας είναι εμφανείς» είπε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η εκδήλωση αυτή θα δώσει νέα ώθηση στην πρόοδο του έργου.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο γνωστό σύνθημα για τις μπουλτόνζες του ελληνικού, το οποίο όπως είπε, έχει ακουστεί πολλές φορές, ακόμα και από αντιπάλους του έργου για να κρύψει καθυστερήσεις.
«Σήμερα δεν θα το επαναλάβουμε. Τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό ισχύει «το είπαμε και το κάναμε»» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «το εμβληματικό αυτό έργο το πιστέψαμε και το προωθήσαμε, λύνοντας με τόλμη προβλήματα που κληρονομήσαμε, ανατρέποντας παραχωρημένες νοοτροπίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».

Το όραμα του Σπύρου Λάτση παίρνει σάρκα και οστά

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη δρομολόγηση του έργου τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Πολιτισμού αλλά και τη διοίκηση και τα στελέχη της εταρείας.
«Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον με το όραμα του Σπύρου Λάτση να παίρνει σάρκα και οστά. Όραμα που γεννήθηκε πριν μετεγκατασταθεί το αεροδρόμιο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώροντας ότι η πρώτη συζήτηση στη Βουλή έγινε το 2007 και το έργο άναψε για τα καλά το 2014 με κυβέρνηση πάλι της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Έκτοτε, πρόσθεσε, μεσολάβησαν πολλές αναβολές. Ακούστηκαν τα πάντα, από τη διατήρηση των κουφαριών μέχρι και τη μετατροπή του χώρου σε κοινωνικό λαχανόκηπο.

Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι

Αν και η προηγούμενη κυβέρνηση το 2016 αποδέχτηκε το έργο, εντούτοις καθυστέρησε, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι έπρεπε να έρθει το 2019 για να ξεκινήσει το έργο. «Το νερό μπήκε στο αυλάκι και θα συνεχίσει να κυλάει ορμητικά» τόνισε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η περιοχή θα αναδειχτεί σε ένα μοναδικό οικοσύστημα, όπου η οικονομική προκοπή πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική συνοχή και το όφελος της μεγάλης επένδυσης θα απλώνεται σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Στους επενδυτές και στους πολίτες.
Αυτό επιδιώκουμε σε κάθε επένδυση, είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στο φετινό ρεκόρ άμεσως ξένων επενδύσεων που θα έχουν σημαντικό αντίκρισμα στα δημόσια έσοδα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η προώθηση των επενδύσεων είναι μέρος της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος που θέλει την ανάπτυξη για όλους.

Η πρωτεύουσα στρέφεται προς τη θάλασσα

Όπως είπε το έργο στο Ελληνικό χρηματοδοτείται αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς να επιβαρύνει τους φορολογούμενους, θα προσθέσει 14 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, πάνω από 70.000 θέσεις εργασιας και θα δώσει ώθηση σε κλαδους. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με θετικές συνέπειες σε πολλά επίπεδα.
«Η πρωτεύουσα μας στρέφεται επιτέλους προς τη θάλασσα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι το παλιό αεροδρόμιο γίνεται τοπόσημο μιας νέας εποχής αλλά και πόλος έλξης για τους τουρίστες, που υπολογίζεται ένα επιπλεόν εκατομμύριο αφίξεις λόγω της επένδυσης στο Ελληνικό.

Παρά τα εμπόδια, τα μεγάλα έργα προχωρούν

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι είναι αρκετοί και εκείνοι που θα επιλέξουν να μετοικήσουν σε αυτή την έξυπνη πόλη. Εδώ δεν διαμορφώνεται απλά το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο, αλλα ένα παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης με σεβασμό στην ιστορική, αρχαιολογική και πολιτιστική παράδοση, όπου συναντιούνται τρεις αρχαίοι δήμοι.
Η επένδυση στο Ελληνικό είπε ο κ. Μητσοτάκης δίνει το μήνυμα για το αύριο που το απειλεί η κλιματική κρίση, λέγοντας ότι το έργο το διαπερνά ο σεβασμός στο περιβάλλον.
Παρά τα εμπόδια, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη διεθνή αβεβαιότητα και τις κρίσεις, στη χώρα μας προχωρούν τα μεγάλα έργα.


ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει πάει την εξαπάτηση με το Ελληνικό σε άλλο επίπεδο

"Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα πήγε την εξαπάτηση για την επένδυση στο Ελληνικό σε άλλο επίπεδο" σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του Ελληνικού και μέμφεται τον πρωθυπουργό πως "τρία χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει σήμερα εγκαίνια – για δεύτερη φορά – της επένδυσης που ΘΑ ξεκινούσε το 2019 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει".
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
"Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα πήγε την εξαπάτηση για την επένδυση στο Ελληνικό σε άλλο επίπεδο.
Πρώτα εξαπάτησε τους πολίτες όταν έλεγε προεκλογικά ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής του. Τρία χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει σήμερα εγκαίνια – για δεύτερη φορά – της επένδυσης που ΘΑ ξεκινούσε το 2019 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη υλοποίηση του.
Σήμερα εμφανίζεται δεύτερη φορά μετά την φιέστα του 2021 στα εγκαίνια μιας επένδυσης που όχι μόνο έχει βαλτώσει και με δική του ευθύνη, αλλά έχει πάρει εντελώς διαφορετική τροπή από τον αρχικό σχεδιασμό.
Αντί για την αναβάθμιση μιας τεράστιας έκτασης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των κατοίκων της Αττικής συνολικά, το Ελληνικό εξελίσσεται αποκλειστικά σε μια υπόθεση real estate με πώληση οικοπέδων.
Και στο Ελληνικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει το στίγμα της.
Αναποτελεσματικότητα, αναξιοπιστία και φιέστες στα όρια της γραφικότητας."

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης