Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηνύματα Μητσοτάκη σε υπουργούς και τη γαλάζια βάση: Η αλαζονεία, οι εστίες δυσαρέσκειας και το μέτωπο της πανδημίας

Μηνύματα Μητσοτάκη σε υπουργούς και τη γαλάζια βάση: Η αλαζονεία, οι εστίες δυσαρέσκειας και το μέτωπο της πανδημίας
Ο Πρωθυπουργός μπροστά στα κομματικά στελέχη τόνισε προς τους υπουργούς και τους βουλευτές του να αποφεύγουν να γίνονται αλαζόνες
Σε μία κρίσιμη φάση μπαίνει το κυβερνητικό επιτελείο με τον Πρωθυπουργό να εγκαινιάζει έργα, όπως το Ελληνικό, να πηγαίνει περιοδείες στην περιφέρεια, όπως σήμερα στη Καρδίτσα έχοντας βάλει σε κατάσταση εγρήγορσης τον κομματικό μηχανισμό, όπως έγινε με την πρόσκληση 350 προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ στο ΟΑΚΑ όπου τους έγινε ένας απολογισμός του κυβερνητικού έργου και τους ζητήθηκε να στραφούν ακόμα περισσότερο προς τους πολίτες.

Η δημοσκόπηση της ALCO

Ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η αυξημένη συσπείρωση στη ΝΔ μέχρι τις εκλογές θα κλείσει διαρροές προς άλλα κόμματα. Μάλιστα, στην δημοσκόπηση της ALCO φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ΝΔ έχει κόψει τις διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ φαίνεται ότι «τσιμπάει» και στους αναποφάσιστους.
Συνδυαστικά αυτά τα δύο δείχνουν μία αύξηση της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο 8,3% σύμφωνα με την ALCO.

Eκδήλωση για την εγκληματικότητα

Στην ίδια δημοσκόπηση θεωρείτο σημαντικό στοιχείο ότι το 82% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εγκληματικότητα.
Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει την κυβέρνηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες, Μαξίμου και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προβούν την Τετάρτη 19/10 σε εκδήλωση όπου θα βραβευτούν αστυνομικοί που έλυσαν σημαντικές υποθέσεις καθώς και θα αναδειχθούν όλα τα αποτελέσματα της ΕΛ.ΑΣ στο μέτωπο της εγκληματικότητας.

Κανένας αναντικατάστατος, μην είστε αλαζόνες

Aυτό που έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ο Πρωθυπουργός μπροστά στα κομματικά στελέχη τόνισε προς τους υπουργούς και τους βουλευτές του να αποφεύγουν να γίνονται αλαζόνες διότι δεν είναι αναντικατάστατοι. Αυτό θεωρήθηκε από κάποιους ως ένδειξη για μικρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο κυβερνητικές πηγές απέκλεισαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας ότι ήταν μία συγκεκριμένη προτροπή του Πρωθυπουργού που την έχει πράξει και άλλες φορές.

Θα κλείνει εστίες δυσαρέσκειας

Αυτό που ενοχλεί το Μαξίμου είναι να εμφανίζονται επιθετικοί κάποιοι υπουργοί σχετικά με το θέμα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.
Μπορεί, όπως λένε, η κυβέρνηση να έχει ξοδέψει περί των 7 δις ευρώ σε ενισχύσεις για την ενεργειακή κρίση αλλά η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και δε χωράνε αλαζονείες.
Ο Πρωθυπουργός μέχρι τέλους θέλει να κλείνει «τρύπες» και εστίες δυσαρέσκειας που ανοίγουν άλλοι υπουργοί.

Φουντώνει ξανά το μέτωπο της πανδημίας

Ωστόσο, το επόμενο διάστημα θα κάνει την εμφάνισή του άλλο ένα σημαντικό μέτωπο και δεν είναι άλλο από αυτό της πανδημίας.
Αναμένεται να αυξηθούν οι δείκτες μεταδοτικότητας όσο κρυώνει ο καιρός. Στο Μαξίμου δεν έμειναν ανεπηρέαστοι με όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ωστόσο, θεωρούν ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μέτρα περιορισμού σε αυτή τη συγκυρία.

Καταλύτης η Σύνοδος για νέες αποφάσεις

Όπως έχουμε πει, η μάχη της Συνόδου Κορυφής θα είναι μεγάλη για τα μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν την κοινωνία.
Υπάρχει ένα μεγάλο μπλοκ χωρών που ζητούν να μπει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου αλλά δεν θεωρείται επικρατέστερο σενάριο.
Σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση θα κινηθεί έχοντας στο μυαλό της πρόσθετα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες στην αγορά.
Όπως επιδοτήσεις στο diesel, αύξηση επιδότησης στο αέριο και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό που δεν φαίνεται μέχρι τώρα πιθανό είναι ένα νέο fuel pass.
Επίσης, οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διεύρυνση των ωφελουμένων που θα πάρουν το επίδομα ακρίβειας.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης