Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία σε κάθε νέα πρόκληση να εισπράττει κόστος με κυρώσεις από την ΕΕ

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία σε κάθε νέα πρόκληση να εισπράττει κόστος με κυρώσεις από την ΕΕ
«H τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται σε επίπεδα που δεν τα είχαμε γνωρίσει μέχρι σήμερα και αυτό απαιτεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλος ο ελληνικός λαός να είναι στρατευμένος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος
Σχετικά Άρθρα

«Θα πρέπει να εισπράττει κόστος η Τουρκία σε κάθε νέα πρόκληση, σε κάθε νέα επιθετική συμπεριφορά. Κόστος με κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γ. Κατρούγκαλος, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε την ανάγκη για κυρώσεις στην Τουρκία, επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης, αλλά και για πίεση στην Τουρκία για διάλογο, σημειώνοντας πως «η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται σε επίπεδα που δεν τα είχαμε γνωρίσει μέχρι σήμερα και αυτό απαιτεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλος ο ελληνικός λαός να είναι στρατευμένος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο», που «έχει ανάγκη από μια αποτελεσματική στρατηγική εξωτερικής πολιτικής που δυστυχώς δεν τη βλέπουμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
«Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και ανατολικά της Κρήτης, η οποία ήταν αντικείμενο εξαγγελίας ήδη σχεδόν δύο χρόνια;. Γιατί συνεχίζεται η έμφαση σε μια πολιτική επικοινωνίας και όχι ουσίας, η οποία εξαγριώνει την επιθετικότητα της Τουρκίας;», πρόσθεσε.
«Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να εισπράττει κόστος η Τουρκία σε κάθε νέα πρόκληση, σε κάθε νέα επιθετική συμπεριφορά. Κόστος με κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που να εισπράττει στις οικονομικές της συναλλαγές με την ΕΕ που αποτελεί τον βασικό οικονομικό της εταίρο». «[Απαιτούνται] σαφείς κόκκινες γραμμές, να μην ξανακούσουμε ότι το "Oruc Reis" το πήρε ο άνεμος στα νερά μας», ανέφερε ο κ.Κατρούγκαλος.
«Και τέλος, όλα αυτά πρέπει να είναι προσανατολισμένα στο να ξαναφέρουν την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου, να ξαναντιληφθεί ότι με την προβολή ισχύος δεν έχει να κερδίσει τίποτα και μόνο μέσω της διπλωματίας και της προσφυγής στη Χάγη για τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες μπορούμε να έχουμε λύση στη διαφορά μας», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης