Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξελίξεις στην υπόθεση Πάτση: Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά τα Πόθεν Έσχες του – Εκκίνηση έρευνας για φοροδιαφυγή

Εξελίξεις στην υπόθεση Πάτση: Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά τα Πόθεν Έσχες του – Εκκίνηση έρευνας για φοροδιαφυγή
Όπως φαίνεται, η οικονομική εισαγγελία ανοίγει έρευνα προκειμένου να εξετάσει αρχικά εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους αξιόποινων πράξεων, όπως η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται το ντόμινο των εξελίξεων συνεχίζεται στην υπόθεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα πόθεν έσχες του.
Όπως φαίνεται, η οικονομική εισαγγελία ανοίγει έρευνα προκειμένου να εξετάσει αρχικά εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους αξιόποινων πράξεων, όπως η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, βρέθηκε στη δίνη καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με τις οποίες εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. αλλά και την καταγγελία ότι είχε συνάψει συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις με τα ΕΛΤΑ.
Ο κ. Πάτσης διαγράφηκε χθες 25/10 από την ΚΟ της ΝΔ καθώς εκλήθη για εξηγήσεις από το κόμμα, οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές και έτσι αποτελεί παρελθόν από το κυβερνών κόμμα.

Μαίνεται η κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ 

Επιστροφή στο σκληρό ροκ έχουμε για το πολιτικό σύστημα αφού μετά το κρίσιμο ζήτημα των υποκλοπών που τραυμάτισε τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, τώρα η υπόθεση Πάτση γίνεται το εφαλτήριο για σκληρή αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και μάλιστα σε ένα τομέα με κοινωνικές αναφορές όπως είναι οι πλειστηριασμοί ακινήτων που τίθεται σε προεκλογική περίοδο.

Επιστροφή Πολάκη με προσωπικό θρίαμβο

Και θα πρέπει να θεωρήσουμε έναν προσωπικό θρίαμβο του βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη που έψαξε και κυνήγησε το θέμα Πάτση, το οποίο έφεραν στο φως ουσιαστικά οι ερωτήσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση και της Νατάσσας Γκαρά ήδη από το καλοκαίρι του 2021.
Bέβαια γεννάται το εξής ερώτημα αφού η υπόθεση είναι παλαιά, και την γνώριζαν όλοι γιατί ξαφνικά προέκυψε μείζον θέμα που οδήγησε στην αποπομπή Πάτση και στην παραίτηση του επικεφαλής των ΕΛΤΑ;
Τότε είχε κριθεί ότι καλώς υπάρχει η τριμερής συνεργασία Πάτση, DLA την διεθνή νομική εταιρία και των ΕΛΤΑ.

Ανέδειξε όλες τις πτυχές της υπόθεσης Πάτση και έχει και «ουρές» να βγάλει

Και να σκεφτεί κανείς ότι στους ανώτατους προεδρικούς κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, τον βουλευτή Χανίων τον είχαν απομονώσει θεωρώντας ότι τούς έκανε κακό αλλά η προσωπική του σφραγίδα ήταν αυτή που άνοιξε και άλλες πτυχές του θέματος όπως:
1. Την υπόθεση αγοράς κόκκινων δανείων 63 εκατ. ευρώ με το ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ
2. Την υπόθεση με το πόθεν έσχες του βουλευτή που δεν δικαιολογεί την αγορά
3. Την ανάθεση από τα ΕΛΤΑ στην εταιρεία του Ανδρέα Πάτση. Και όπως ο ίδιος λέει στον περίγυρό του έχει και άλλες προεκτάσεις το θέμα που θα τις βγάλει το επόμενο διάστημα.
Ίσως γι’ αυτό, άλλωστε, η ΝΔ έλυσε το ζήτημα Πάτση για να μην την τσουρουφλίσει το επόμενο διάστημα.

Ήξερε η ΝΔ ποιος ήταν ο Πάτσης

Σαφώς, την περίπτωση Ανδρέα Πάτση στη Νέα Δημοκρατία την ήξεραν πολλά χρόνια τώρα, ότι διατηρούσε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων και τώρα κάνουν σαν να μην ήξεραν ποιος είναι και το βασικό του επάγγελμά. Όπως ήξεραν καλά την γνωστή κουμπαριά με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μέσω της γνωστής λίστας αποδέσμευσε χρήματα για ιστοσελίδες που ανήκαν σε ιστοσελίδα της γυναίκας του βουλευτή.

Ηθικό το ζήτημα

Ωστόσο, το ζήτημα που εγείρεται είναι βαθύτατα ηθικό και ανάγεται και στην λειτουργία του κόμματος αφού πως είναι δυνατόν να επιλέξουν για βουλευτή Γρεβενών ένα πρόσωπο με τέτοια δραστηριότητα που προκαλεί επικίνδυνους συνειρμούς στον απλό κόσμο.
Επίσης δημιουργεί ερωτηματικά για την λειτουργία της Βουλής και την επιτροπή πόθεν έσχες που δεν ήλεγξε ως όφειλε τις δραστηριότητες και τα εισοδήματα του βουλευτή.
Τρίτον οι αποπομπές Δημητριάδη, Κοντολέων, Πάτση, πιο παλιά Μπογδάνου, δείχνουν ότι υπάρχει ζήτημα επιλογών ανθρώπων στο Μαξίμου και στο κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης