Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα απόψε το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας – Θα τους υποδεχτεί ο Δένδιας

Στην Αθήνα απόψε το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας – Θα τους υποδεχτεί ο Δένδιας
Το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη
Σχετικά Άρθρα

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ο Βασιλιάς Willem-Alexander και η Βασίλισσα Máxima της Ολλανδίας, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Η άφιξή τους στη χώρα μας αναμένεται το βράδυ της Κυριακής 30/10.
Μάλιστα, περίπου στις 22:45 θα υποδεχτεί το βασιλικό ζεύγος ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Τo πρόγραμμα του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Αθήνα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 31/10, ενώ το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Βασιλιά Willem-Alexander και της Βασίλισσας Máxima της Ολλανδίας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 31/10 με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια, θα μεταβούν στις 09:35 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα λάβει χώρα η επίσημη Τελετή Υποδοχής, καθώς και η Τελετή παρασημοφόρησης του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας και της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ακολούθως, στις 09:45 θα πραγματοποιηθεί η κατ' ιδίαν συνάντηση της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Βασιλιά Γουλιέλμο-Αλέξανδρο και την Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας.
Στη συνέχεια, στις 10:30, το βασιλικό ζεύγος θα έχει συνάντηση με τους Συνηγόρους του Πολίτη Ελλάδας και Ολλανδίας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και στις 13:30 θα επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.
Στις 15:00 θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στην Τεχνόπολη και θα ακολουθήσει δεξίωση της Ολλανδικής κοινότητας.
Το βράδυ στις 20:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ,θα παραθέσει επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας.
Την Τρίτη 1/11, δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης, περιλαμβάνει στις 09:35 συμμετοχή του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη βία κατά των γυναικών, στο φουαγιέ της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στις 11:00 θα παραστούν στον 14ο Διαγωνισμό καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας «The Squeeze» στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στις 12:25 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» και στις 15:00 σε σχολική μονάδα και δομές φιλοξενίας ανηλίκων.
Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η Ανταποδοτική εκδήλωση του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Μέγαρο Μουσικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης