Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση αρνείται τα κατάλληλα μέτρα για την ακρίβεια - Στάχτη στα μάτια του κόσμου το «καλάθι του νοικοκυριού»

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση αρνείται τα κατάλληλα μέτρα για την ακρίβεια - Στάχτη στα μάτια του κόσμου το «καλάθι του νοικοκυριού»
"Yπάρχει καλύτερη παρέμβαση. Έχουμε υποδείξει τον δρόμο. Είναι ο δρόμος της μείωσης του ΦΠΑ, στα βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, στον μικρότερο συντελεστή", ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα απέναντι στην ακρίβεια, υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Επικρατείας, Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας πως ο μηχανισμός για το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου και θα είναι ατελέσφορος.
Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση αρνείται να λάβει αποτελεσματικά μέτρα κατά της ακρίβειας, την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, την μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, την μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και δρομολογεί το «καλάθι του νοικοκυριού» που δεν μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα και τις ανάγκες του κόσμου».
Αφού ανέφερε πως «υπάρχει καλύτερη παρέμβαση. Έχουμε υποδείξει τον δρόμο. Είναι ο δρόμος της μείωσης του ΦΠΑ, στα βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, στον μικρότερο συντελεστή», τόνισε ότι θα είχε τεράστια επίδραση σε συνδυασμό με ένα παρατηρητήριο τιμών το οποίο θα εισήγαγε την πρακτική των αυστηρών ελέγχων, ενώ «τώρα, εθελοντικά, κάθε αλυσίδα θα βάλει ένα προϊόν ανάλογα με το στοκ που έχει, με τη δυνατότητα να πετυχαίνει χαμηλότερες τιμές για κάποιες μέρες. Μιλάμε για μια κίνηση απλώς και μόνο «κουβέντα να κάνουμε», όταν την ίδια στιγμή έχουμε κι άλλα πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τις τιμές. Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, που επηρεάζει τη μεταφορά και την παραγωγή. Βλέπετε ότι τα κόστη στην παραγωγή έχουν φτάσει στα ύψη, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, το πετρέλαιο».
Κατά τον ίδιο, η μείωση του ΦΠΑ δεν επηρεάζει καθόλου το κόστος δανεισμού, «διότι έχουμε στον Προϋπολογισμό κάτι παραπάνω από 22% αύξηση των εσόδων του ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας, όταν η ανάπτυξη θα κινηθεί λίγο πιο κάτω από το 6%».
«Βεβαίως, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται αυτά τα έσοδα για να επιδοτεί την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, όπου οι τιμές δεν μειώνονται, επιδοτούνται για να είναι στα ύψη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για υπόθεση Πάτση

Αναφερόμενος στην υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, τον οποίο διέγραψε η ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης την χαρακτήρισε «γροθιά στο στομάχι» της ελληνικής κοινωνίας, καθώς ο βουλευτής κερδοσκοπεί πάνω στον πόνο του ανθρώπου που πήρε ένα δάνειο και δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει.
«Την ίδια στιγμή που έχουν δρομολογηθεί 40.000 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και νομίζω έχουν υλοποιηθεί περί τις 30.000, είναι τριπλάσιοι από την προηγούμενη χρονιά, ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί πάνω στον πόνο του ανθρώπου που πήρε ένα δάνειο και δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει. Ήταν γνωστό αυτό; Ερώτηση έχει γίνει στην Βουλή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και δύο χρόνια. Όταν το πράγμα αποκαλύφθηκε και έφτασε στο «μη παρέκει», τότε έκαναν και μία διαγραφή. […] Ο κ. Πάτσης λέει προκλητικά ότι το δάνειο των τεσσάρων εκατομμυρίων «εγώ δεν θα το αποπληρώσω» και την ίδια ώρα έχει κάνει αίτηση στον ΕΦΚΑ για να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του, δεν πλήρωνε ούτε τις ασφαλιστικές του εισφορές!», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης