Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον Νίγηρα – Οι συναντήσεις Δένδια

Πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον Νίγηρα – Οι συναντήσεις Δένδια

O Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας  θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του, Hassoumi Massoudou

Στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, Nιαμέυ, σήμερα, Τετάρτη 2/11 ο Ν. Δένδιας, στο πλαίσιο της πρώτης στα χρονικά επίσκεψης Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη συγκεκριμένη χώρα.
Κατά την παραμονή του στον Νίγηρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του, Hassoumi Massoudou, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες.
Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης.
Ο Υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζεται να έχει συνομιλίες και με άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Νίγηρα.
Σημειώνεται η επίσκεψη του κ. Δένδια στον Νίγηρα, η πέμπτη μετάβασή του στην Υποσαχάρια Αφρική σε διάστημα 12 μηνών, αντανακλά την έντονη διπλωματική δραστηριοποίηση της Ελλάδας και την αναβάθμιση της παρουσίας της χώρας μας στην ανωτέρω περιοχή.
Οι συνομιλίες κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να καλύψουν τις διμερείς σχέσεις, τη συνεργασία στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, τις εξελίξεις στο Σαχέλ και σειρά περιφερειακών προκλήσεων, όπως το μεταναστευτικό/προσφυγικό και η τρομοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης