Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα Economist στα θεμέλια της κυβέρνησης: Οι υποκλοπές τινάζουν στον αέρα τις πιθανότητες εκλογικής νίκης Μητσοτάκη

Βόμβα Economist στα θεμέλια της κυβέρνησης:  Οι υποκλοπές τινάζουν στον αέρα τις πιθανότητες εκλογικής νίκης Μητσοτάκη
Το δημοσίευμα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς έχει δημοσιευτεί στη στήλη The world in brief όπου συγκαταλέγονται τα πιο σημαντικά νέα της ημέρας.
Σχετικά Άρθρα

Χαστούκι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί το δημοσίευμα του Economist, το οποίο τονίζει ότι πως η άρνηση της κυβέρνησης για συνάντηση με την PEGA (Εξεταστική Επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου) εγείρει υποψίες πως εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις.
«Αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές» τονίζει με νόημα.
Το δημοσίευμα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς έχει δημοσιευτεί στη στήλη The world in brief όπου συγκαταλέγονται τα πιο σημαντικά νέα της ημέρας.
Το περιοδικό αναφέρεται στην επίσκεψη της εξεταστικής του Ευρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Predator στην Ελλάδα.
 Όπως γράφει,  η PEGA θα διερευνήσει «εάν το κυβερνόν κόμμα χρησιμοποίησε λογισμικό υποκλοπής spyware για να κατασκοπεύει παράνομα πολιτικούς και δημοσιογράφο».
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρνήθηκε ότι αγόρασε το ισραηλινό λογισμικό Predator (το οποίο είναι παρόμοιο με το Pegasus spyware που χρησιμοποιείται από κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού και της Σαουδικής Αραβίας).

Ύποπτη απροθυμία 

Ωστόσο, η απροθυμία των αξιωματούχων να συναντηθούν με τους ανακριτές έχει τροφοδοτήσει τις ανησυχίες ότι η ΝΔ ενεπλάκη σε μια προσπάθεια το 2021 να χακάρει το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ»
Ο Economist επισημαίνει ότι «μια έρευνα του ελληνικού κοινοβουλίου έληξε ξαφνικά τον περασμένο μήνα, αφού βουλευτές της κυβέρνησης μπλόκαραν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να καλέσουν σημαντικούς μάρτυρες. Περιλάμβαναν διευθυντικά στελέχη στην Intellexa, μια εταιρεία που ελέγχεται από το Ισραήλ με έδρα την Αθήνα που πούλησε την Predator, και τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, τον τότε επικεφαλής του γραφείου του υπουργικού συμβουλίου.
Η ευρωπαϊκή επιτροπή μπορεί να δυσκολευτεί να ξεμπερδέψει έναν τέτοιο ιστό. Αλλά αν βρει στοιχεία ότι η κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από τις υποκλοπές, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τις πιθανότητες του κ. Μητσοτάκη να κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι συναντήσεις 

Αντιπροσωπεία της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου ακολουθεί το νήμα των αποκαλύψεων και στοιχείων για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.
Προηγήθηκε αντίστοιχη επιτόπια έρευνα στην Κύπρο, ακολουθώντας τα ίχνη του Predator.
Οι πρώτες συναντήσεις που θα έχουν τα μέλη της PEGA το απόγευμα της Τετάρτης είναι με δημοσιογράφους που έχουν πρωτοστατήσει στην έρευνα και αποκάλυψη των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των επιχειρήσεων που διαθέτουν παράνομα λογισμικά παρακολούθησης σε μυστικές υπηρεσίες και ιδιώτες.
Την Πέμπτη (3/11) πρώτα ακολουθούν επαφές με βουλευτές και με μέλη της κυβέρνησης, την ώρα που είναι κραυγαλέα η προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να παραμείνει «εκτός κάδρου» ενώ εμπλέκεται στην υπόθεση ο εκλεκτός του για το πρωθυπουργικό γραφείο και ανιψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης. Έτσι, ενώ η PEGA ζήτησε να έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από το Μαξίμου επιβλήθηκε η συνάντηση να γίνει με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.
Το απόγευμα της Πέμπτης οι επαφές της PEGA στην Ελλάδα θα ολοκληρωθούν με συναντήσεις που θα έχουν τα μέλη της με πολιτικούς και δημοσιογράφους που έπεσαν θύματα του Predator και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Διασυρμός Μητσοτάκη

Μητσοτάκης, Δημητριάδης, Λαβράνος και Μπίτζιος μετά την Εξεταστική τώρα κρύβονται και από την PEGA για το Predator» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός «συνεχίζει να επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών».
«Οι μόνοι που αρνήθηκαν ή απέφυγαν να απαντήσουν στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, που βρίσκεται στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης, Δημητριάδης, Λαβράνος και Μπίτζιος.
Οι ίδιοι που προστατεύθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία για να μην καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Οι ίδιοι δηλαδή που έφεραν το Predator στην Ελλάδα και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και προσθέτει:
«Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ας διαβάσουν σήμερα τον νέο διασυρμό Μητσοτάκη από τον Economist: "Η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με τους αξιωματούχους της PEGA εντείνει τις υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις"».
spy.jpg


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης