Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποκλοπές: Η απουσία Μητσοτάκη από την βουλή, τα οφέλη για ΣΥΡΙΖΑ και η «μερική» αποστασιοποίηση του ΠΑΣΟΚ

Υποκλοπές: Η απουσία Μητσοτάκη από την βουλή, τα οφέλη για ΣΥΡΙΖΑ και η «μερική» αποστασιοποίηση του ΠΑΣΟΚ
Να θυμίσουμε ότι το θέμα των υποκλοπών ήρθε στην επιφάνεια και πάλι, μετά τα δημοσιεύματα των Νέων και του Βήματος της Κυριακής όπου αναφέρεται ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε πρώην δικό της υπουργό, επιχειρηματία που διαθέτει και ομάδα αλλά και πολιτικούς αντιπάλους.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι αργά το βράδυ, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, δεν ήταν διατεθειμένος να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις υποκλοπές.
Είχε κανονίσει να πάει στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής αλλά τελευταία στιγμή το ακύρωσε…
Να θυμίσουμε ότι το θέμα των υποκλοπών ήρθε στην επιφάνεια και πάλι, μετά τα δημοσιεύματα των Νέων και του Βήματος της Κυριακής όπου αναφέρεται ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε πρώην δικό της υπουργό, επιχειρηματία που διαθέτει και ομάδα αλλά και πολιτικούς αντιπάλους.

Οι κεντρώοι που ενοχλήθηκαν με τις υποκλοπές

Όπως είχαμε τονίσει, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το θέμα των υποκλοπών και να μην ανοίξει μέχρι τις εκλογές για καθαρά πολιτικούς λόγους. Οι υποκλοπές δυσαρεστούν ένα συγκεκριμένο κοινό που το έχει ανάγκη τώρα: τους κεντρώους και τους δημοκράτες που μέχρι τώρα είχαν στηρίξει το Μητσοτάκη θεωρώντας ότι εκτός από πολιτικό κεφάλαιο και ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, διαθέτει και ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αιχμές για φυγομαχία

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει σήμερα στη Βουλή, στην ώρα του πρωθυπουργού για να απαντήσει στην ερώτησή του για το θέμα των επισυνδέσεων, θα φυγομαχήσει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονομου απάντησε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει απαντήσεις από την πρώτη στιγμή και η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε όλες τις θεσμικές διαδικασίες.
Πληγώνουν το προφίλ του Μητσοτάκη με την ανακίνηση των υποκλοπών
Από την άλλη είναι φανερό ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανακινήσει την συζήτηση για τις υποκλοπές, όχι γιατί είναι ο προνομιακός του χώρος αφού υποκλοπές είχαμε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί πληγώνει την εικόνα του πρωθυπουργού, όπου αποτελεί το πιο δυνατό χαρτί της κυβέρνησης. Επίσης, έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ότι δεν θα προχωρήσει στην άρση του απορρήτου όσον αφορά στην ΕΥΠ και η πολιτεία δεν έχει προμηθευτεί και χρησιμοποιήσει κακόβουλα λογισμικά όπως είναι και το predator.
«Ο κ. Τσίπρας επιμένει να εστιάζει στα ανύπαρκτα και να μην ασχολείται με τα υπαρκτά» τόνισε. «Χωρίς στοιχεία προσπαθεί να εδραιώσει ένα αφήγημα που δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα.»

Aναιμική αντίδραση ΠΑΣΟΚ – Ψιθύρους από ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο Ανδρουλάκης δεν είδε PEGA

Tην ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ μετά από την επίκαιρη ερώτηση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε κάπως να αντιδράσει για να μπει στο κάδρο της σκληρής αντιπολίτευσης. Έτσι λοιπόν, ζήτησε την σύγκλιση της επιτροπής θεσμών ώστε να κληθεί εκ νέου ο Γρηγόρης Δημητριάδης αλλά και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει το Predator. Ωστόσο, ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ μονολογούσαν ότι το θύμα των υποκλοπών (Ανδρουλάκης) δεν ενδιαφέρθηκε να δει εχθές την PEGA υπονοώντας ότι αποστασιοποιείται από τις υποκλοπές σιγά σιγά.

Υπόσχεση Γεραπετρίτη για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των υποκλοπών

Όπως επίσης, αναρωτιούνται γιατί δεν πάει να μάθει το λόγο της παρακολούθησής του και να το πει δημόσια, τώρα που όπως ενημέρωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης την Επιτροπή PEGA του ευρωκοινοβουλίου, σχεδιάζεται να επαναξιολογηθεί το θεσμικό πλαίσιο γνωστοποίησης στο υποκείμενο του λόγου που ασκείται το σε βάρος του περιοριστικό μέτρο της άρσης απορρήτου των συνομιλιών του…

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης