Τελευταία Νέα
Πολιτική

Euractiv: Η ελληνική κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή - Δεν θα επιβιώσει, εάν εμπλακούν Europol ή ΕΕ

Euractiv: Η ελληνική κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή - Δεν θα επιβιώσει, εάν εμπλακούν Europol ή ΕΕ
«Το λεγόμενο "ελληνικό σκάνδαλο Watergate" συγκλόνισε την ελληνική πολιτική τους τελευταίους μήνες» σχολιάζει το Euractiv
Σχετικά Άρθρα

Τις νέες αποκαλύψεις όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα αναδεικνύει το Euractiv, εστιάζοντας στο γεγονός ότι στη λίστα με τα πρόσωπα που ήταν υπό παρακολούθηση περιλαμβάνονται εκείνα του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Νίκου Δένδια.
«Ελληνικό " Watergate": Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου αναφέρεται ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων συγκλόνισε την ελληνική πολιτική τους τελευταίους μήνες, καθώς αποκαλύφθηκε ότι πολιτικοί και δημοσιογράφοι της αντιπολίτευσης παρακολουθούνταν από το κράτος.

Σιγήν ιχθύος από Μητσοτάκη

Όσον αφορά την αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις νέες αποκαλύψεις, το Euractiv σχολιάζει ότι «ο Μητσοτάκης έχει παραμείνει μέχρι στιγμής σιωπηλός σχετικά με τα νέα στοιχεία. Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η νέα λίστα πρέπει να εξεταστεί από τις δικαστικές αρχές, αλλά ταυτόχρονα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Βαξεβάνη, χαρακτηρίζοντάς τον "εθνικό συκοφάντη"».
Ο Οικονόμου επέμεινε ότι παράνομα προγράμματα κατασκοπείας υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά καμία δημόσια αρχή δεν τα έχει χρησιμοποιήσει.

Ο Μητσοτάκης στριμώχτηκε

«Οι επικριτές εκτιμούν ότι ο Μητσοτάκης δεν θα επιβιώσει από την κατάσταση, ιδίως αν παρέμβει η Europol ή αν οι αρχές της ΕΕ θέσουν το ζήτημα του κράτους δικαίου, όπως έκαναν με την Ουγγαρία και το Ταμείο Ανάκαμψης» επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Euractiv.
Η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί ότι πραγματοποίησε «νόμιμες» δραστηριότητες παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες εναντίον δημοσιογράφων και πολιτικών χωρίς να χρησιμοποιήσει το Predator, αλλά μέχρι στιγμής αρνείται να αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους, επικαλούμενη το επιχείρημα της «εθνικής ασφάλειας».
Eura.JPG

Οι Βρυξέλλες ανέχονται προς το παρόν τον Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το Euractiv «η ευρωβουλευτής της Ανανεωτικής Ευρώπης Sophie in 't Veld έγραψε στο Twitter ότι ενώ η Europol και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθούν μανιωδώς να αποφύγουν να ασχοληθούν με το σκάνδαλο με το spyware, το FBI βρίσκεται στην Ελλάδα για να ερευνήσει».
Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δήλωσε στη EURACTIV ότι η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «ανέχονται μέχρι στιγμής τις παρανομίες του Μητσοτάκη».
«Ο Μητσοτάκης ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τα μέσα ενημέρωσης, αλλά το σκάνδαλο είναι τέτοιας έκτασης που καθιστά πολύ δύσκολο για τον Μητσοτάκη να επιβιώσει.
Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και θα προσπαθήσει να κρατηθεί στην εξουσία με κάθε τρόπο, διότι οι υποκλοπές είναι παράνομες. Αν φύγει από την κυβέρνηση και χάσει τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες για το παρακράτος που έστησε», κατέληξε ο κ. Κούλογλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης