Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης επιμένει για άρση του απορρήτου στις παρακολουθήσεις - Αιχμή για τη σύγκρουση Μαρινάκη με Μητσοτάκη

Ο Ανδρουλάκης επιμένει για άρση του απορρήτου στις παρακολουθήσεις - Αιχμή για τη σύγκρουση Μαρινάκη με Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Στο αίτημα για άρση του απορρήτου στις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ επιμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης,  εκτοξεύοντας παράλληλα αιχμές για επιδείνωση των σχέσεων της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού την Κυριακή (6/11/2022).
«Ένα πέναλτι ήταν αρκετό ώστε να βγει δημοσίως ο πρωθυπουργός και να πει για πρώτη φορά ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων Predator, στην Ελλάδα. Με ένα οφσάιντ, την  επόμενη Κυριακή μπορεί να μας πει και ποιοι το διαχειρίζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον Σκάι 100,3. Επισημαίνεται ότι σε συνέντευξη του στο Bloomberg, o πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα γίνονται παρακολουθήσεις μέσω του λογισμού Predator. «Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, εντός του επόμενου μήνα, θα απαγορεύσουμε όλα τα παράνομα κακόβουλα λογισμικά που μπορούν να πωληθούν στην Ελλάδα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άρση απορρήτου

Εξάλλου, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε το αίτημα του για άρση του απορρήτου στις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ «ώστε να μπορέσει ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια για την υπόθεση. «Προκαλώ τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία μίας υπηρεσίας που θα ελέγξει τα κινητά όσων εμπλέκονται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, για να μάθουν εάν υπήρξαν τελικά θύματα του Predator ή όχι.
«Περιμένω από την ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το αυτονόητο τρεις μήνες μετά και να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όποιον νομίζει ότι έχει πέσει θύμα παρακολουθήσεων της προσωπικής του ζωής, να ακολουθήσει τον δρόμο των θεσμών, της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης.

Οι ευθύνες του Κ. Μητσοτάκη


Την ίδια στιγμή, ο κ. Ανδρουλάκης άφησε σαφείς αιχμές για τις ευθύνες που βαραίνουν τον πρωθυπουργό, όσο αφορά τις υποκλοπές. Ειδικότερα, εάν πιστεύει πως οι παρακολουθήσεις -εάν αποδειχθεί πως οι πληροφορίες έχουν βάση- έγιναν κατ' εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του πρωθυπουργού να αλλάξει τη νομοθεσία να βάλει στην ΕΥΠ πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επί τρεις μήνες, οι υπεύθυνοι των δύο εμπλεκόμενων εταιρειών (της Intellexa και της ΚΡΙΚΕΛ) μένουν ανέγγιχτοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης