Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικός αιφνιδιασμός: Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη για να αλλάξει η ατζέντα των υποκλοπών;

Κυβερνητικός αιφνιδιασμός: Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη για να αλλάξει η ατζέντα των υποκλοπών;
Άλλαγή ατζέντας επιθυμεί η κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

H κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά την βίαιη αλλαγή της ατζέντας από το τοξικό κλίμα των υποκλοπών και των τελευταίων αποκαλύψεων για το κέντρο που με το λογισμικό predator παρακολουθούσε πάνω από 100 πολιτικά άτομα, συγγενείς και επιχειρηματίες.

Κίνηση που αλλάζει την ατζέντα

Μία από τις κινήσεις που θα άλλαζαν την σκιώδη επικαιρότητα των υποκλοπών είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.
Μία κίνηση που θα έδινε ανάταση στο εθνικό φρόνημα, μία κίνηση που θα έδινε πόντους στην κυβέρνηση αφού μεγαλώνει η Ελλάδα τα σύνορά της, κυρίως μία κίνηση που θα έβαζε σε δεύτερη μοίρα τις υποκλοπές για τις οποίες –σημειωτέο-δεν υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο ΟΗΕ απονομιμοποίησε την κυβέρνηση της Λιβύης

Παράλληλα, θα πρέπει να πούμε ότι η κίνηση αυτή συνάδει και με τις γενικότερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο ΟΗΕ έχει ακυρώσει, ουσιαστικά απαγορεύσει κάθε διεθνή συμφωνία που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Τρίπολης ενώ και το τουρκολυβικό μνημόνιο δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν.

Ο παράγοντας Αίγυπτος και η διακοπή σχέσεων με Άγκυρα

Επίσης, η Αίγυπτος έχει σταματήσει κάθε επαφή με την Τουρκία λόγω της προσπάθειας της δεύτερης να αυξήσει την επιρροή της στη γειτονική Λιβύη.
Και αυτό αποτελεί θέμα καθώς μπορεί να επεκτείνει την μερική συμφωνία για τη κοινή ΑΟΖ με την Ελλάδα και έτσι να θέσει εκτός τις τουρκικές διεκδικήσεις άπαξ δια παντός.

Η ανακοίνωση των σεισμικών ερευνών

Συγχρόνως, οι ελληνικές κινήσεις για την έναρξη σεισμικών ερευνών νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου από την Exxon Mobil και τα ΕΛΠΕ, που μπορούν να επεκταθούν και πιο ανατολικά των περιοχών που έχει ανακοινωθεί η NAVETX δεν είναι τυχαίες.
Τις ανακοίνωσε ξαφνικά ο Πρωθυπουργός την ώρα που γιγαντώνεται το θέμα των υποκλοπών.

Μεγάλη πιθανότητα να κηρύξει επέκταση των χωρικών θαλάσσιων συνόρων

Θεωρούμε, λοιπόν, κρίνοντας από τις κινήσεις αυτές, ότι ο Πρωθυπουργός σχεδιάσει να ανακοινώσει τη επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και εκτιμάται ότι θα έχει αντίδραση από την Τουρκία, η οποία βασίζεται ακόμα στην τουρκολυβική συμφωνία και έχει προαναγγείλει έρευνες στην περιοχή αυτή.
Ενδεχομένως, η εξέλιξη αυτή της κίνησης να σημάνει και ένα θερμό επεισόδιο.
Θα έχει αλλάξει τη ροή όμως των γεγονότων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης