Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Αξιοποιούμε εμπράκτως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ικανοποιούμε τα γεωστρατηγικά μας συμφέροντα

Οικονόμου: Αξιοποιούμε εμπράκτως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ικανοποιούμε τα γεωστρατηγικά μας συμφέροντα

Επιδιώκουμε μέσα από τον θεσμικό τρόπο να μη μείνει καμία σκιά υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ελλάδα έχει ένα σχέδιο καλά προετοιμασμένο και μελετημένο, σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο όσον αφορά την έναρξη των σεισμικών ερευνών στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης για την εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Αξιοποιούμε εμπράκτως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν είναι η Ελλάδα, που κάνει κινήσεις μακριά από την διεθνή νομιμότητα και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Εξασκούμε τα δικαιώματά μας, ικανοποιώντας τα γεωστρατηγικά μας συμφέροντα και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

Καμία σκιά

Ερωτηθείς για το ζήτημα των υποκλοπών, ο κ.Οικονόμου είπε πως «δική μας επιδίωξη είναι μέσα από τον θεσμικό τρόπο να μη μείνει καμιά σκιά, δεν θα επιτρέψουμε στην συνωμοσιολογία και το διχασμό της κοινής γνώμης να διακόψει το έργο που υλοποιείται».
«Μας προβληματίζει η επιχειρούμενη από κάποιους κύκλους ένταση» ανέφερε ο κ.Οικονόμου, τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας «για να εντοπίσουμε μεταξύ άλλων και όσους τόλμησαν να παίξουν με τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών».

Δεν φοβόμαστε

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί και να κρύψει τίποτα, ενώ τόνισε πως σύντομα η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα καταστήσει απολύτως παράνομη την χρήση και την διακίνηση κακόβουλου λογισμικού.
Επιπλέον, σημείωσε πως η δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της σε χρόνο ευθέως ανάλογο με τις απαιτήσεις και να υπάρξει σύντομα άπλετο φως στην υπόθεση.
«Οι ρυθμίσεις, που θα φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα καλύπτουν όλο το πλαίσιο, δηλαδή τα κακόβουλα λογισμικά, την λειτουργία της ΕΥΠ και τις νόμιμες επισυνδέσεις, με τρόπο τέτοιο ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξισορρόπηση δύο απαιτήσεων, της αποτελεσματικότερης δυνατής λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης