Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αποστολή αμερικανικών πανεπιστημίων - Οι στόχοι

Κεραμέως: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αποστολή αμερικανικών πανεπιστημίων - Οι στόχοι
Τι ανέφερε η Ν. Κεραμέως για το θέμα των παρακολουθήσεων
Σχετικά Άρθρα

Στις συνεργασίες μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών πανεπιστημίων αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, λέγοντας πως «30 κορυφαία πανεπιστήμια ήρθαν στη χώρα μας για να συνεργαστούν με τα δικά μας».
«Οι στόχοι είναι το κοινό πτυχίο και το κοινό ερευνητικό εργαστήριο», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα Κεραμέως και διευκρίνισε ότι κάποια προγράμματα, όπως του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Columbia έχουν ξεκινήσει , τώρα ξεκινά αυτό του ΕΚΠΑ με το Yale και «αυτά είναι μόνο η αρχή», ενώ «η συνέχισή τους θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή».
Η κα Κεραμέως μίλησε για τη μεγαλύτερη αποστολή αμερικανικών πανεπιστημίων εκτός ΗΠΑ και εξήγησε ότι θα γίνουν ανταλλαγές φοιτητών και ερευνητών.
«Μέχρι τώρα δεν είχαμε τη θέση που δικαιωματικά αξίζει στα πανεπιστήμιά μας. Με αυτές τις συνεργασίες θα αναδειχθούν και τα δικά μας πανεπιστήμια», είπε χαρακτηριστικά.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών

Περαιτέρω, η υπουργός σημείωσε ότι «25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν τα τελευταία δύο χρόνια και πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια».
Όπως ανέφερε, στόχος είναι «οι αναπληρωτές να καλύπτουν τις έκτακτες ανάγκες».
Αναφορικά με τη στέγαση των σχολείων, σημείωσε πως «οι Δήμοι κάνουν μεγάλες προσπάθειες για τις υποδομές των σχολείων» και προανήγγειλε νέες φοιτητικές εστίες για τους φοιτητές.

Για παρακολουθήσεις

Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα των παρακολουθήσεων, η κα Κεραμέως αντιπαρέβαλλε τα 30 αμερικανικά πανεπιστήμια με το ζήτημα σημειώνοντας πως «συγκρούονται δύο κόσμοι, της αξιοπρέπειας και της εξωστρέφειας και της λάσπης».
Πρόσθεσε πως «πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση, αλλά πρέπει να τεκμηριωθεί αυτό, δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει για τον πρωθυπουργό χωρίς κανένα στοιχείο τεκμηρίωσης. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση προχωρά σε μία ρύθμιση που καμία άλλη χώρα δεν έχει προχωρήσει».
«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει άπλετο φως και πάμε ένα βήμα παραπέρα με το θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης