Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Δένδια για υποκλοπές: Ανησυχώ πολύ στο δρόμο για τις εκλογές - Ιδιαίτερα κρίσιμη η συγκυρία

Παρέμβαση Δένδια για υποκλοπές: Ανησυχώ πολύ στο δρόμο για τις εκλογές - Ιδιαίτερα κρίσιμη η συγκυρία
Στην πρώτη παρέμβασή του επί του θέματος ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εκφράζει την ανησυχία του εν όψει μίας εκλογικής χρονιάς
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για το θέμα των υποκλοπών, καθώς σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις έχει πέσει θύμα και ο ίδιος.
Στην πρώτη παρέμβασή του επί του θέματος ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εκφράζει την ανησυχία του εν όψει μίας εκλογικής χρονιάς.
Κληθείς να απαντήσει πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο φαίνεται πώς θα βαδίσει η χώρα προς τις εκλογές του 2023 στον απόηχο και πρόσφατου δημοσιεύματος που περιελάβανε και τον ίδιο μεταξύ πολιτικών προσώπων για τα οποία ανέφερε ότι παρακολουθούνταν, είπε σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ότι ανησυχεί ιδιαίτερα.
Αυτό που τον ανησυχεί και το οποίο απεύχεται «είναι να διαμορφωθεί ένα τοξικό πολιτικό κλίμα σε όλους τους τομείς, το οποίο θα επηρεάσει και τους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής άμυνας, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία».

Στοιχειώδης σύνεση

Εκφράζει δε την ελπίδα πως «ενόψει μιας χρονιάς, στην οποία σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθούν εκλογές, θα επικρατήσει η στοιχειώδης σύνεση».
Υπενθυμίζεται ότι μερικές πριν «κύκλοι» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, επεσήμαναν ότι είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών, σχολιάζοντας το ίδιο θέμα.
«Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών.
Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους», τόνιζαν κύκλοι του κ. Δένδια.

Η παρακολούθηση Δένδια

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» η παρακολούθηση Δένδια έγινε με παγίδευση του τηλεφώνου που προσδιορίζεται πριν από έναν χρόνο – μέσω ύποπτου SMS.»
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος έχει άμεση σχέση με την εισαγωγή και την ενεργοποίηση του Predator στην Ελλάδα, αλλά και αργότερα, μέσω της στενής σχέσης του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη και στην επιλογή των «θυμάτων» του λογισμικού.
Σημειώνει δε ότι «ο κ. Δένδιας στη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013-2014 είχε σταθεί εμπόδιο στα σχέδια άλλης εταιρείας του Λαβράνου να εγκαταστήσει το κωδικοποιημένο σύστημα επικοινωνιών «Sepura» (διάδοχο του ολυμπιακού συστήματος επικοινωνιών «Tetra») με το τρικ «δωρεάς» από ανύπαρκτη εταιρεία.»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης