Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος για Κιβωτό του Κόσμου: Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου - Στη Δικαιοσύνη οι δράστες, όποιοι κι αν είναι

Θεοδωρικάκος για Κιβωτό του Κόσμου: Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου - Στη Δικαιοσύνη οι δράστες, όποιοι κι αν είναι
«Μην έχετε καμία αμφιβολία, όποιοι κι αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα

«Αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, όποιοι κι αν είναι. Η υπόθεση αφορά παιδιά και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία. Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε, και οι Περιφέρειες που έχουν υπό την εποπτεία τους αυτές τις δομές και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, με αφορμή τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για άλλη μια βαριά υπόθεση, ύστερα από τις αλλεπάλληλες που έχουμε βιώσει τον τελευταίο καιρό.
Όπως ανέφερε, όπως συνέβη σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, όπως σε αυτή της 12χρονης στον Κολωνό, «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης ή κατώτερης βαθμίδας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές, όπως και στην αστυνομία».
«Μην έχετε καμία αμφιβολία, όποιοι κι αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» επανέλαβε ο κ. Θεοδωρικάκος και σημείωσε ότι «όσο κι αν σοκαριζόμαστε είναι προτιμότερη η αλήθεια».
Κληθείς να απαντήσει τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές στην περίπτωση που υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «όλη η κοινωνία έχει συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, συνεπώς θα πρέπει να είναι μέλημα η προστασία της ψυχής των παιδιών από όλους τους φορείς».

Για παρακολουθήσεις

Ακόμη, ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα σε σχέση με τις παρακολουθήσεις, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «ένα θέμα είναι η αλήθεια και ένα θέμα είναι η τερατολογία».
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά μόλις αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη με την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ η πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία φέρνει σημαντικές αλλαγές.
«Θα πρέπει να αποδεχτούμε όλοι ότι η ΕΥΠ είναι απαραίτητη, έχει συνδράμει σε κρίσιμες στιγμές, πρέπει να λειτουργεί με θεμιτό, δημοκρατικό και σχετικά διαφανή τρόπο, όσο το επιτρέπουν τα καθήκοντά της», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν πιστεύω πως για την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών υπάρχει στη σκέψη τους ότι τους παρακολουθούν».
Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχουν στοιχεία, είπε ότι «στοιχεία δεν βλέπω. Αν κάποιος έχει στοιχεία, ας τα πάει στον εισαγγελέα».
Συμπλήρωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατασυκοφάντησης του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και της ΝΔ που ξεκίνησε το καλοκαίρι «όταν μας έλεγαν ότι είμαστε προδότες και δολοφόνοι με την υπόθεση του Έβρου».
«Μετά πήγαμε στην υπόθεση του 12χρονου παιδιού που μας είπε η αντιπολίτευση ότι είμαστε παιδόφιλοι. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αντίστοιχη βλέπω ότι είναι η ποιότητα των επιχειρημάτων εδώ», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Σημείωσε μάλιστα ότι ο Γιάννης Μαντζουράνης παραδέχτηκε πως για την Novartis δεν υπήρχαν σοβαρά στοιχεία. «Κάνουν τα ίδια και τώρα», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως «αν έχουν στοιχεία να πάνε στο εισαγγελέα, αλλιώς να σωπάσουν και να βρουν κάτι σοβαρό να πουν στον ελληνικό λαό. Όχι τερατολογίες που ξεπερνούν κάθε λογική. Να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι».

Για τουρκική προκλητικότητα

Κάνοντας αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως ο Erdogan έχει τους λόγους του που δεν του αρέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι «πρώτον, γιατί η Ελλάδα αναβαθμίστηκε στρατηγικά, δεύτερον επειδή ξεκινούν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, γεγονός που φέρνει τον Erdogan σε ακόμη δυσκολότερο σημείο και τρίτον, επειδή διαπιστώνει ότι στον Έβρο υπάρχει «φράχτης αδιαπέραστος».
Κληθείς να απαντήσει στις προκλητικές αναφορές περί δήθεν εμπλοκής της Ελλάδας στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «ο Erdogan γνωρίζει ότι πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να σταματήσει την κατασυκοφάντηση της Ελλάδας. Λένε για το Λαύριο. Στο Λαύριο υπάρχουν 2-3 γκρεμισμένα κτίρια που θα πέσουν με σεισμό 1,5 Ρίχτερ και αυτά για τους Τούρκους είναι άνδρα τρομοκρατών. Έλεος με αυτά τα ψέματα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης