Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μπαχρέιν ο Δένδιας - Εγκάρδια συνάντηση με τον Βρετανό ΥΠΕΞ , τι συζήτησαν

Στο Μπαχρέιν ο Δένδιας -  Εγκάρδια συνάντηση με τον Βρετανό ΥΠΕΞ , τι συζήτησαν
O N. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Abdullatif bin Rashid Al Zayani - Υπογραφή δύο Μνημονίων Κατανόησης

Στο Βασίλειο του Μπαχρέιν (Μάναμα) για το ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue» (18-20/11), βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας, στο περιθώριο «Manama Dialogue», συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, J.Cleverly, και σύμφωνα με ανάρτησή του στο twitter, συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία, τις σχέσεις ΕΕ- Ηνωμένου Βασιλείου, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τα Δυτικά Βαλκάνια.
Mετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, James Cleverly, ο κ. Δένδιας δήλωσε πως "είχα σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, τον κύριο James Cleverly. Τον είχα συναντήσει ως Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Truss, τον ξανασυναντώ ως Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Sunak. Κάναμε μια κατόπτευση της κατάστασης μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και των θεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Σαχέλ, στη Βόρειο Αφρική, στην περιοχή του Κόλπου. Από εκεί και πέρα, είχα την ευκαιρία στο πλαίσιο του «Manama Dialogue» να διατυπώσω ξανά, στο πάνελ που συμμετείχα, τις πάγιες ελληνικές θέσεις τόσο για την κατάσταση στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όσο και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το μέλλον της περιοχής".
dendiad.JPG
d2_9.JPG
Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue» (18-20 Νοεμβρίου 2022) και συγκεκριμένα, στο πάνελ με θέμα «New Security Partnerships in the Middle East».
Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο συγκεκριμένο φόρουμ και το 2021, ως μοναδικός Ευρωπαίος Υπουργός Εξωτερικών.

Σειρά συναντήσεων

Kατά την παραμονή του στο Μπαχρέιν, ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Abdullatif bin Rashid Al Zayani. Mετά το πέρας της κατ΄ιδίαν συνάντησης μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών, θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες.
Στη συνέχεια, προγραμματίζεται η υπογραφή δύο Μνημονίων Κατανόησης: α) Μνημόνιο Κατανόησης για την απαλλαγή υποχρέωσης θεώρησης εισόδου σε διπλωματικά, υπηρεσιακά και ειδικά διαβατήρια, και β) Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης.
Οι συνομιλίες μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στην προσήλωση των δύο χωρών στο διεθνές δίκαιο – συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας - καθώς και στις εξελίξεις και προκλήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου.
Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν πραγματοποίησε επίσκεψη στη χώρα μας τον παρελθόντα Μάιο.
Επιπλέον, ο κ. Δένδιας, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο φόρουμ «Manama Dialogue», αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Συντονιστή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Brett McGurk, αλλά και με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα Ασφάλειας και Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας, Vincent Cousin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης