Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Κάιρο ο Δένδιας, ο Παναγιωτόπουλος και ο Βαρβιτσιώτης – Σειρά επαφών και υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης

Στο Κάιρο ο Δένδιας, ο Παναγιωτόπουλος και ο Βαρβιτσιώτης – Σειρά επαφών και υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης
Θα υπογραφεί  «Μνημόνιο Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνάς και Διάσωσης», από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αιγύπτιο ομόλογό του

Σειρά συναντήσεων θα έχουν σήμερα, Τρίτη 22/11, στο Κάιρο ο Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους στην Αίγυπτο, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα παραβρεθούν στην τελετή υπογραφής «Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνάς και Διάσωσης», από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Mohamed Zaki.
Επίσης, μετά το πέρας διευρυμένων συνομιλιών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, θα υπογράψει με τον Αιγύπτιο, Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, Πρέσβη Ihab Nasr, Συμφωνία για την Απασχόληση Εποχικών Εργαζομένων στον Γεωργικό Τομέα.

Σειρά επαφών

Ο κ. Δένδιας και ο κ. Παναγιωτόπουλος θα ακολουθήσουν χωριστά προγράμματα συναντήσεων με τους ομολόγους τους, Sameh Shoukry και Mohamed Zaki, αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ θα διεξαχθούν και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο ΥΠΕΞ και θα ακολουθήσει η υπογραφή Συμφωνίας για την Απασχόληση Εποχικών Εργαζομένων στον Γεωργικό Τομέα.
Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των στρατηγικών διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου και των τακτικών επαφών μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης