Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απόδραση Μητσοτάκη στο Λονδίνο από την σκληρή καθημερινότητα των υποκλοπών – Αποφεύγει ερώτηση Τσίπρα και Επιτροπή Θεσμών

Απόδραση Μητσοτάκη στο Λονδίνο από την σκληρή καθημερινότητα των υποκλοπών – Αποφεύγει ερώτηση Τσίπρα και Επιτροπή Θεσμών
Μετά την περιοδεία στην Πάτρα, ο Πρωθυπουργός θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή και την Κυριακή θα φύγει για την τριήμερη περιοδεία στο Λονδίνο
Σχετικά Άρθρα

Mε κάθε τρόπο θέλει να κλείσει την πληγή των υποκλοπών ο έλληνας Πρωθυπουργός αποφεύγοντας κάθε τι που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις αποκαλύψεις που ακουμπάνε πλέον το Μέγαρο Μαξίμου.

Αποφεύγει την επίκαιρη ερώτηση του Τσίπρα

Την Παρασκευή δεν θα έρθει να απαντήσει την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις υποκλοπές και το εάν υπήρχαν «νόμιμες» επισυνδέσεις σε άλλους υπουργούς της κυβέρνησης του από την ΕΥΠ.
Είναι προφανές ότι δεν θέλει να μπει στη θέση του κατηγορούμενου για το θέμα, θέλει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να στρέψει αλλού την προσοχή.
Είτε στη Κιβωτό του Κόσμου όπου άλλαξε το Δ.Σ, είτε στο Μουντιάλ, είτε στα ελληνοτουρκικά, είτε σε περιοδείες και ανακοινώσεις έργων στην περιφέρεια.

Περιοδεία στο Λονδίνο με τεράστια ατζέντα - Επαφές με Sounak και Κάρολο

Μετά την περιοδεία στην Πάτρα, ο Πρωθυπουργός θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή και την Κυριακή θα φύγει για την τριήμερη περιοδεία στο Λονδίνο.
Εκεί θα δει τον νέο πρωθυπουργό Risi Shounak και η ατζέντα θα είναι μεγάλη.
Από τα ελληνοτουρκικά μέχρι τα γλυπτά του Παρθενώνα – τα οποία επίσης είναι ένα θέμα αποπροσανατολισμού- αλλά και την ομιλία του στο London School of Economics και το κάλεσμα σε επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Και βέβαια, αυτό που κρατάει σχεδόν σαν έκπληξη είναι και η συνάντησή του με το βασιλιά Κάρολο με τα σενάρια να φουντώνουν σχετικά με την επένδυση στο Τατόι αλλά και τη συνδρομή του Καρόλου για τα γλυπτά…

Εκτός Ελλάδας ο Μητσοτάκης την μέρα της Επιτροπής Θεσμών

Κοινώς, ενώ θα υπάρξει και νέος γύρος αποκαλύψεων το Σαββατοκύριακο, ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να στρέψει αλλού την επικαιρότητα, δηλαδή στο τριήμερο ταξίδι στο Λονδίνο και σε όσα θα επακολουθήσουν αυτού.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Η επιτροπή συνέρχεται μετά από αιτήματα που κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, προκειμένου να προσέλθουν και να τοποθετηθούν αναφορικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ, αλλά και την λειτουργία του Predator ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης, οι κ.κ. Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, αφανείς ιδιοκτήτες – όπως τους αποκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση - των εταιρειών KRIKEL και INTELLEXA και ο Ισραηλινός επιχειρηματίας της Intellexa Τal Dilian.
Συνεπώς εάν προσέλθουν τα πρόσωπα αυτά, θα υπάρξει μεγάλη παραφιλολογία σχετικά με τα όσα θα ειπωθούν, τα οποία σημειωτέο υποτίθεται ότι δεν πρέπει να λεχθούν δημόσια. Και πάλι, όμως, ο Πρωθυπουργός θα είναι απών.

Αλλαγές στο ΔΟΛ- Έχουν σχέση με αλλαγή γραμμής για τις υποκλοπές;

Tην ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έγιναν αλλαγές στην πυραμίδα της ηγεσίας της εφημερίδας ΒΗΜΑ και ΝΕΑ με το δίδυμο Πρετεντέρη-Μαντέλα να αναλαμβάνει την ηγεσία στη θέση του επί χρόνια διευθυντή Αντώνη Καρακούση.
Ο τελευταίος έγραψε πριν μέρες ένα άρθρο για ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά προκειμένου να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση ενώ θα πρέπει να πούμε ότι δεν θεωρείται «αγαπημένος» του Μαξίμου σε αντίθεση με τον κ. Πρετεντέρη.
Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο εκδοτικό χώρο, λένε ότι ίσως οι αλλαγές συνδέονται με την αλλαγή πλεύσης και τη νηνεμία στις σχέσεις Μητσοτάκη-Μαρινάκη μετά από την προηγούμενη σύγκρουση.
Θα το δείξει το φύλλο της 27ης Νοεμβρίου.

Υ.Γ. Πάντως, εάν παρατήρησε κάποιος το MEGA tv, της ίδιας ιδιοκτησίας με τον ΔΟΛ, θα είδε ξεκάθαρα στις εκπομπές μεγάλης τηλεθέασης να λέγεται ότι το καλάθι του νοικοκυριού πέτυχε, ότι οι τιμές αρκετών προϊόντων έπεσαν και ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει στο πόλεμο της ακρίβειας…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης