Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου ανησυχεί για νέα υπόθεση Πάτση – Η σύσκεψη με τον Greenberg, το πολιτικό κόστος και η «μέθοδος» Πολάκη

Το Μαξίμου ανησυχεί για νέα υπόθεση Πάτση – Η σύσκεψη με τον Greenberg, το πολιτικό κόστος και η «μέθοδος» Πολάκη
Ο Π. Πολάκης κατονομάζει τον βουλευτή της ΝΔ Παναγή Καππάτο ως αποκλειστικό δικηγόρο εισπρακτικής εταιρείας που ασχολείται με πλειστηριασμούς κατοικιών πολιτών
Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μία κλειστή σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού και o Αμερικάνος σύμβουλός επικοινωνίας του Stan Greenberg.
Στην σύσκεψη έγινε μία ανάλυση πολιτικού κόστους των τελευταίων αρνητικών που συνέβησαν στην κυβέρνηση.

Πολιτικό κόστος από υπόθεση Πάτση και τον πρόσφατο πλειστηριασμό

Αυτό που φέρεται να ειπώθηκε είναι ότι είχε μεγαλύτερη επίπτωση στο προφίλ της κυβέρνησης η υπόθεση Πάτση από τις υποκλοπές στον απλό κόσμο.
Όπως επίσης, ότι το θέμα των υποκλοπών αφορά ένα τριγωνικό σύστημα των Αθηνών επιχειρηματικών συμφερόντων, ΜΜΕ και πολιτικού συστήματος.
Επίσης, ζημιά στο προφίλ της κυβέρνησης έκανε ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο σπίτι της δημοσιογράφου με τον πλειστηριασμό.
Πλειστηριασμοί συμβαίνουν συνέχεια, ωστόσο το βίαιο σπάσιμο της πόρτας και ο τραυματισμός άλλαξε τις διαθέσεις της κοινής γνώμης.

Οι πλειστηριασμοί και η Αττική οδός

Άλλωστε, οι δημοσκοπήσεις μετά την υπόθεση υποκλοπών δεν άλλαξαν τις ισορροπίες, πήγαν πολλούς κεντρώους στο πεδίο των αναποφάσιστων. Την εικόνα του Πρωθυπουργού τραυμάτισαν τα θέματα Πάτση-πλειστηριασμών αφού οι πολίτες θεωρούν ότι με κυβέρνηση ΝΔ δεν υπάρχει πλέον προστασία πρώτης κατοικίας. Μάλιστα, στην σύσκεψη αναφέρθηκε ότι την εικόνα της κυβέρνησης τραυμάτισε παλαιότερα και το θέμα του κλεισίματος της Αττικής οδού λόγω χιονιά καθώς έδειξε ανεπάρκεια. Ενώ σταθερή είναι η φθορά της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια και την ακριβή ενέργεια.

Νέα περίπτωση Πάτση;

Το ζήτημα που απασχολεί τώρα την κυβέρνηση είναι ότι στο προσκήνιο βγαίνει και άλλη περίπτωση Πάτση.
Σύμφωνα με τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη – ο οποίος είναι αναβαθμισμένος, σήκωσε την υπόθεση Πάτση και κατάφερε την διαγραφή του, ότι δεν κατάφεραν άλλοι μεγαλόσχημοι - κατονομάζει τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Παναγή Καππάτο ως αποκλειστικό δικηγόρο εισπρακτικής εταιρείας που ασχολείται με πλειστηριασμούς κατοικιών πολιτών.

Ο Καππάτος και η DoValue

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι έχει αρχίσει και φουντώνει το θέμα με τον «γαλάζιο» βουλευτή, καθώς η υπόθεση εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες και σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, ο Παναγής Καππάτος εκπροσωπεί κατ΄ αποκλειστικότητα την εισπρακτική εταιρεία DoValue, η οποία, εκπροσωπώντας ξένο fund, έβγαλε στο σφυρί κύρια κατοικία πολίτη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, θέλει να σηκώσει την υπόθεση αυτή καθώς η παραίτηση Πάτση τραυμάτισε την εικόνα της κυβέρνησης η οποία στην αρχή τον υπερασπιζόταν και εν τέλει παραδέχτηκε το λάθος της.
Στο Μαξίμου, γνωρίζοντας αυτό που τούς παρουσίασε ο αμερικάνος επικοινωνιολόγος, ανησυχούν ιδιαίτερα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης