Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Είναι ασφαλή τα παιδιά της «Κιβωτού» - Οι τρεις τομείς που χρειάζεται ακόμη να γίνει δουλειά

Μητσοτάκης: Είναι ασφαλή τα παιδιά της «Κιβωτού» - Οι τρεις τομείς που χρειάζεται ακόμη να γίνει δουλειά
Μαρέβα παραπονιέται όταν δεν βρίσκει τα παιδιά και δεν την παίρνουν τηλέφωνο γιατί έχει τη φυσική έγνοια τού τι γίνεται", είπε ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

«Πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή και είναι ασφαλή τα παιδιά» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.
Ο κ. Μητσοτάκης, σε μια διαφορετική τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου 26/11 στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται», μιλώντας για την «Κιβωτό», τόνισε ότι υπήρχαν αρκετά δεδομένα χωρίς να προκαταβάλλεται η λειτουργία της Δικαιοσύνης για να αναληφθεί δράση άμεσα και να αλλάξει η διοίκηση.
Υπογράμμισε δε, ότι το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε κάποια οικογένεια είτε με υιοθεσία, είτε με αναδοχή και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση. «Και πρέπει να πω ότι αυτή ήταν πολιτική και της προηγούμενης κυβέρνησης», πρόσθεσε και σημείωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο ΔΣ της Κιβωτού.

Έχουμε πολλή δουλειά στους τομείς της Υγείας, της Δικαιοσύνης και της προστασίας του περιβάλλοντος

Κληθείς να απαντήσει σε ποιους τομείς πρέπει ακόμη να γίνει δουλειά από την κυβέρνηση ανέφερε πως «έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε στην Υγεία», προσδιορίζοντας πως η δουλειά αυτή πρέπει να ξεκινήσει από την πρόληψη (να προηγηθούν πολιτικές για πιο υγιή πληθυσμό) και να προχωρήσει στην πρωτοβάθμια υγεία και στα νοσοκομεία.
«Η Δικαιοσύνη είναι ένας δεύτερος τομέας που πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «ο τρίτος τομέας είναι αυτός της προστασίας του περιβάλλοντος. Η περιβαλλοντική μας ατζέντα είναι ταυτόχρονα και αναπτυξιακή ατζέντα».

Για γυναίκες

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στα ζητήματα των δικαιωμάτων και της ισότητας.
«Θα ήθελα να έχουμε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ισχύος. Θέλουμε περισσότερες γυναίκες στη Βουλή», είπε ο πρωθυπουργός.
Ακόμη, με αφορμή την ανάρτησή του για την περιπέτεια υγείας της αδερφής του, στάθηκε στη σημασία της έγκαιρης πρόγνωσης για τον καρκίνο του μαστού και τη δρομολόγηση του προγράμματος προληπτικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά».
«Ξέρω ότι υπάρχει πάντα φόβος. Η απάντηση σε αυτό είναι πως αν είναι να βρεις κάτι, καλύτερα να το βρεις νωρίς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως είναι πραγματικά αμαρτία σήμερα να χάνονται γυναίκες επειδή δεν το διέγνωσαν έγκαιρα.
Για τις γυναικοκτονίες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση γενικότερα της έμφυλης βίας, των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας κλπ , έκανε λόγο για «ένα σύνολο πρωτοβουλιών για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που πάντα υπήρχε».
Σημείωσε πως «τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες έχουν το θάρρος και τη δύναμη να καταγγέλλουν τα περιστατικά και εμπιστεύονται περισσότερο το Κράτος», αλλά και πως είναι σημαντικό μια γυναίκα να ξέρει ότι θα βρει όχι μόνο κατανόηση, αλλά και φροντίδα.
Ειδική αναφορά έκανε στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, την εθνικής εμβέλειας υπηρεσία για τη βία κατά των γυναικών, καθώς και στη νέα κρυπτογραφημένη εφαρμογή το λεγόμενο «κουμπί πανικού».
«Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτές τις προκαταλήψεις γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να ανέχεται κανείς κανενός είδους κακοποιητική συμπεριφορά», είπε.
Πρόσθεσε πως επιμένει πάρα πολύ στην εκπαίδευση των νέων παιδιών, με αναφορά σε ένα αξιόλογο βίντεο που προετοίμασαν παιδιά Λυκείου του Αιγάλεω με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.
Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν είδη μουσικής που χρησιμοποιούν εκφράσεις και ένα πρότυπο για τις γυναίκες που είναι απαράδεκτο.

Για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αναφορικά με την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το αν παρακολουθεί τι του γράφουν, ανέφερε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μια καλή πλευρά και μια σκοτεινή πλευρά.
«Η καλή πλευρά είναι προφανής: είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, να ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο, και σίγουρα η δυνατότητα και για έναν πολιτικό να μεταφέρει το μήνυμά του μέσω άλλων καναλιών. Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό.
Η σκοτεινή πλευρά είναι η τοξικότητα, είναι η χυδαιότητα, είναι τα ανώνυμα σχόλια, είναι αυτή η διάθεση, τελικά, μέσα από τα social media μερικές φορές να ακούμε μόνο αυτά τα οποία θέλουμε να ακούμε. Οι ίδιοι οι αλγόριθμοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μας «σερβίρουν» περιεχόμενο το οποίο είναι πιο κοντά σε αυτά τα οποία πιστεύουμε, άρα είναι δύσκολο να βρεις την άλλη άποψη, θα ακούς τα ίδια και θα έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που σκέφτονται όπως σκέφτεσαι εσύ, το οποίο δεν είναι πάντα υγιές», πρόσθεσε.
«Μου αρέσει η επιχειρηματολογία, η στέρεη επιχειρηματολογία, αλλά δεν είμαι άνθρωπος ο οποίος θα μπει και θα τσακωθεί. Δεν βλέπω πολύ τα σχόλια, διότι πολλές φορές έχεις δύο ειδών σχόλια, ξέρεις, έχεις ή «μπράβο, είσαι καταπληκτικός, είσαι απίθανος» ή «είσαι οτιδήποτε άλλο». Αλλά μερικές φορές βλέπω και ενδιαφέροντα σχόλια τα οποία ζητώ πάντα -γιατί δεν μπορώ να τα βλέπω εγώ- από το επιτελείο μου να τα φιλτράρουμε και αν είναι σοβαρές προτάσεις ή λογικά αιτήματα ή πράγματα τα οποία πρέπει να τα γνωρίζουμε, έχουμε ένα τρόπο να τα επεξεργαζόμαστε», συμπλήρωσε.

Το κλίμα της κοινωνίας

Ως προς το πώς μαθαίνει για το τι θέλει ο κόσμος, τόνισε πως οι μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι ένας τρόπος για να καταλαβαίνουμε αν οι πολιτικές μας έχουν απήχηση κι έφερε ως παράδειγμα το «καλάθι του νοικοκυριού».
Επεσήμανε ακόμη πως «όλοι μας έχουμε εργαλεία για να μπορούμε να ακούμε λίγο-πολύ τι λέει η κοινωνία. Έχεις όμως ένα δίκιο να λες ότι στις περιοδείες καταλαβαίνεις αμέσως, εισπράττεις το κλίμα της κοινωνίας.
Σήμερα το πρωί ήμουν στην Καλλιθέα, έκανα μια βόλτα, μπήκα σε μαγαζιά, μίλησα, άκουσα καλά πράγματα, άκουσα προβληματισμούς, έγνοια ας το πούμε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τι γίνεται με το κόστος του ρεύματος, αν θα βγουν προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ για να τις στηρίξουμε.
Όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμα, αρκεί να πηγαίνεις πάντα με διάθεση να ακούσεις κι όχι μόνο να σε ακούσουν, αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Η άθληση και η τηλεόραση

Ολοκληρώνοντας με πιο χαλαρή διάθεση τη συνέντευξή, κληθείς να αποκαλύψει το πώς αποφορτίζεται στο τέλος μίας μέρας που όλα έχουν πάει στραβά, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «όχι διαφορετικά από τον καθένα. Για μένα είναι σημαντική η άθληση. Επίσης, μια χαλαρή συζήτηση με τη γυναίκα μου, να δούμε κάτι στο Netflix, να φύγουμε από το κινητό». Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι έχει παρακολουθήσει επεισόδια του «Σασμού».
«Έχω δει επεισόδια και βρίσκω ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, αλλά γενικά χαίρομαι γιατί η ελληνική τηλεόραση παράγει πολύ καλό περιεχόμενο. Κι επειδή έχουμε βοηθήσει τον κλάδο πολύ, χαίρομαι όταν βλέπω και σειρές τώρα που αρχίζουν να βγαίνουν στο εξωτερικό. Αλλά βλέπω ποδόσφαιρο, τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο…», ανέφερε.
Πρόσθεσε πως ακούει μουσική κυρίως στο αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο.

Τα παιδιά του, η σύζυγός του και το ringtone στο κινητό

Για τους λόγους που τσακώνεται με τα παιδιά του είπε «για τους ίδιους λόγους που όλοι οι γονείς μπορεί να τσακώνονται με τα παιδιά τους. Γιατί μερικές φορές θέλουμε να είμαστε πιο παρεμβατικοί, γιατί θέλουμε να λέμε τη γνώμη μας πιο πολύ από ό,τι ίσως πρέπει, αλλά πάλι ξέρουμε ότι και να διαφωνούν τα παιδιά μας κάπου θα μας ακούνε. Η Μαρέβα παραπονιέται όταν δεν βρίσκει τα παιδιά και δεν την παίρνουν τηλέφωνο γιατί έχει τη φυσική έγνοια τού τι γίνεται».
Στο σημείο αυτό ακούστηκε μουσική υπόκρουση από την ταινία Star Wars που έχει ως ringtone στο κινητό του, ως «παραγγελιά» από τον γιο του. «Είναι μια σκηνή από το πρώτο «Star Wars», την οποία ακούγαμε πάντα με τα παιδιά μου και μας διασκέδασε πάρα πολύ, γιατί είναι μια μπάντα από κάτι παράξενα τέρατα που παίζουν αυτή τη μουσική», όπως είπε.
Για το σχόλιό του σε ανάρτηση στο Luben είπε πως έχει σημασία να έχει κανείς χιούμορ και να αυτοσαρκάζεται και το χαρακτήρισε έμπνευση της στιγμής σε ένα κανάλι που κάνει ενδιαφέρουσα σατυρική δουλειά.
Τέλος, στα καθιερωμένα δώρα που κάνει η εκπομπή στους καλεσμένους της, ο πρωθυπουργός έλαβε, το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα 88 Ντολμαδάκια», ένα φλυτζάνι με το χάσταγκ # Kalytera καθώς και ένα δώρο για τον Πίνατ, τον σκύλο του Μαξίμου, ένα παιχνίδι-φωτογραφική μηχανή για να συνηθίσει τα φλας της δημοσιότητας.
Έκλεισε επιστρέφοντας στο μήνυμά του στην αρχή της συνέντευξής του υπογραμμίζοντας τη σημασία του προληπτικού ελέγχου και προτρέποντας τις γυναίκες να αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα που τους δίνεται, να κάνουν τις μαστογραφίες τους και να μην φοβηθούν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης