Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25: Στο πλευρό των υγειονομικών όλοι απέναντι στο έκτρωμα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη – Ιδιωτικομανία της Μητσοτάκης Α.Ε.

ΜέΡΑ25: Στο πλευρό των υγειονομικών όλοι απέναντι στο έκτρωμα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη – Ιδιωτικομανία της Μητσοτάκης Α.Ε.
Το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για καταστροφικά σχέδια της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που συνοψίζονται στο σύνθημα: "Ρεύμα και ΕΣΥ, όλα στη CVC"
Σχετικά Άρθρα

«Ο αγώνας των υγειονομικών είναι αγώνας όλης της κοινωνίας απέναντι στο έκτρωμα Γκάγκα-Πλεύρη-Μητσοτάκη για την δευτεροβάθμια περίθαλψη», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται την Πέμπτη 1/12 στη Βουλή.
Το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για καταστροφικά σχέδια της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που συνοψίζονται στο σύνθημα: "Ρεύμα και ΕΣΥ, όλα στη CVC", σημειώνοντας πως «η μεγάλη μάχη για το ΕΣΥ είναι τώρα και πρέπει όλες και όλοι μαζί να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η Μητσοτάκης Α.Ε. με την ιδιωτικομανία της, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια. Πρέπει ολόκληρη η κοινωνία, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία να σταθούν στο πλευρό των υγειονομικών, που τόσο καιρό μες την πανδημία, στάθηκαν με αυταπάρνηση στο πλευρό της κοινωνίας».

Ρεύμα και ΕΣΥ, όλα στη CVC

Εξηγώντας το σύνθημα: "Ρεύμα και ΕΣΥ, όλα στη CVC", το ΜέΡΑ25 αναφέρει πως «με το Άρθρο 10 του Νομοσχεδίου της κας Γκάγκα, αίρεται η αποκλειστική εργασία των γιατρών στο εθνικό σύστημα υγείας και μπορούν να εργάζονται δηλαδή ταυτόχρονα και στις ιδιωτικές κλινικές της CVC! Η άρση αυτής της αποκλειστικότητας συνιστά την ταφόπλακα του ίδιου του ΕΣΥ και μαζί με άλλες καίριες διατάξεις (ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία κ.α.) προωθεί τα ΣΔΙΤ και την ιδιωτικοποίηση».

Απύθμενο θράσος Πλεύρη

Σημειώνει ότι «απέναντι σε όλα αυτά τα σχέδια της Μητσοτάκης Α.Ε., οι υγειονομικοί αντιδρούν. Όμως ο Υπουργός Υγείας έχει το απύθμενο θράσος να μιλά για "μειοψηφίες", όταν όλες οι ενώσεις γιατρών, υγειονομικών και εργαζομένων αντιδρούν, ενώ παράλληλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της λίστας του κ. Πέτσα συγκαλύπτουν αυτό το έγκλημα που επιχειρεί η Κυβέρνηση με την πλήρη κατεδάφιση του ΕΣΥ, παρά και την πρόσφατη τραγική εμπειρία της πανδημίας, όπου ο ιδιωτικός τομέας τον οποίο ευνοεί σήμερα ο κ. Πλεύρης και η κα Γκάγκα, σήκωσε τα χέρια ψηλά».

Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Το ΜέΡΑ25 υπενθυμίζει ότι την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 που ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο αυτό του Υπουργείου Υγείας για τη «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις» και «το οποίο τινάζει στον αέρα ό, τι έχει απομείνει από τη δημόσια υγεία», οι υγειονομικοί απεργούν.
«Καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει μαζί με τους γιατρούς, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους και καλούμε σε μαζική συμμετοχή τόσο στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, όσο και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή στις 13:00», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Κλείσιμο
Advertisement