Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Παράθυρο» από Γεραπετρίτη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος ή κοντά στο τέλος της 4ετίας

«Παράθυρο» από Γεραπετρίτη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος ή κοντά στο τέλος της 4ετίας
Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι η σταθερότητας μιας κυβέρνησης δεν εξασφαλίζεται μόνο από μονοκομματικές κυβερνήσεις
Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτό το παράθυρο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ή, εν πάση περιπτώσει, κοντά στο τέλος της τετραετίας» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι 100,3.
Ο κ. Γεραπετρίτης απέρριψε το επιχείρημα ότι δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, αφού, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν. «Είναι πολλές οι διακυβεύσεις, που έχουμε μπροστά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Με αφορμή δε, την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο, τόνισε πως «η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα», αν και, συμπλήρωσε, «πράγματα τα οποία οικοδομούνται, πολλές φορές αποδομούνται με τις αλλαγές κυβερνήσεων».

Τα εκλογικά σενάρια

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς για τα εκλογικά σενάρια, ο υπουργός Επικρατείας άρχισε την απάντησή του από την κοινή διαπίστωση ότι «το 2023 είναι μια εκλογική χρονιά», προχώρησε όμως στη συνέχεια ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας: «Η αίσθηση την οποίαν έχω και θέλω να σας τη μεταφέρω με κάθε ειλικρίνεια και μετά λόγου γνώσεως, είναι ότι παραμένουμε πιστοί στο, "εκλογές στο τέλος της τετραετίας" ή, τέλος πάντων, κοντά στο τέλος της τετραετίας. Δεν συντρέχει κανένας λόγος να μπούμε σε μια διαδικασία που θα προκαλέσει μία σημαντική αναστάτωση.
Εκόντες άκοντες θα υποστούμε το σκόπελο της απλής αναλογικής, αλλά δεν παύει να δημιουργεί αναταραχή στη συνέχεια του κράτους. Δεν "ακούω" το επιχείρημα ότι, αφού κάποια στιγμή θα βρεθούμε απέναντι σε εκλογές, να έρθουν νωρίτερα. Και τούτο γιατί είναι πολλές οι διακυβεύσεις, που έχουμε μπροστά μας».

«Εάν χρειαστεί, θα αναζητήσουμε πολιτικές συνεργασίες»

Με αφορμή, εξ άλλου, την πεποίθησή του περί διπλών εκλογών, απάντησε και στο ερώτημα εάν, κατά την άποψή του, θα μπορούσε να προκύψει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Απάντησε δε, ως εξής: «Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει σταθερή και συνεπής κυβέρνηση. Η σταθερότητα της κυβέρνησης δεν εξασφαλίζεται μόνο από μονοκομματικές κυβερνήσεις», αναγνώρισε με την ταυτόχρονη διευκρίνιση πάντως, ότι «ακόμα και σε περίπτωση συνεργασίας (υπάρχει) ένας βασικός κορμός, ουδέποτε βγάλαμε από τη συζήτηση το θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας. Εάν ο λαός μάς τάξει σε θέση αυτοδυναμίας θα το υπηρετήσουμε, αυτός είναι ο βασικός μας πολιτικός στόχος. Εάν μας τάξει σε μια θέση που θα πρέπει να αναζητήσουμε πολιτικές συνεργασίες, θα το κάνουμε. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει αδιέξοδα, προβλέπει πολιτικές συναιρέσεις». Ενώ κατέληξε με το συμπέρασμα, «δυστυχώς την περίοδο αυτή φαίνεται ότι οι γέφυρες δεν είναι εξαιρετικά βιώσιμες, και τούτο όχι με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης