Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Εκλογές θα γίνουν μόνο όταν τελειώσουν τα …πολύ σημαντικά deals που κλείνει η «Μητσοτάκης ΑΕ»

Βαρουφάκης:  Εκλογές θα γίνουν μόνο όταν τελειώσουν τα …πολύ σημαντικά deals που κλείνει η «Μητσοτάκης ΑΕ»
«Κάθε μέρα που μένει αυτή η κυβέρνηση στα πράγματα, καταστρέφει και κάτι, και δημιουργεί νέες δυνατότητες προσοδοφορίας, λεηλασίας με άλλα λόγια, για τους 'ημέτερους'», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης

«Τίποτα καλό δεν θα γίνει για τον τόπο, όσο κυβερνάει ένα πολιτικό σύστημα που κερδίζει από την πτώχευση των πολλών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την διάρκεια συζήτησης που είχε απόψε με πολίτες στην Πάτρα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Παράλληλα, επεσήμανε πως «πρέπει να αντιπαλέψεις το ίδιο το σύστημα αυτό και όχι να εστιάζεις απλώς εκεί που θέλει το σύστημα να εστιάζουμε για να μην βλέπουμε επί της ουσίας το πρόβλημα, αλλά απλώς τα 'συμπτώματά' του».

Τα deals της Μητσοτάκης ΑΕ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πότε θα διεξαχθούν εκλογές, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε:
«Δεν ξέρω, καν αν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί και να ξέρει αλλά μιλάμε τώρα δύο χρόνια για εκλογές, κάθε μήνα έχουμε εκλογές και τελικά εκλογές δεν είχαμε μέχρι τώρα. Φαίνεται ότι τα deals είναι πολύ σημαντικά, που πρέπει να κλείσει η 'Μητσοτάκης Α.Ε.' και αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να τραβήξει, μπορεί και όχι.
Το θέμα είναι να φύγει ο κ. Μητσοτάκης.
Κάθε μέρα που μένει αυτή η κυβέρνηση στα πράγματα, καταστρέφει και κάτι, και δημιουργεί νέες δυνατότητες προσοδοφορίας, λεηλασίας με άλλα λόγια, για τους 'ημέτερους'».

Οι συνεργασίες

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την δυνατότητα συνεργασίας με τον κ. Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε : «Και με τον διάβολο είμαστε έτοιμοι για συνεργασία, αλλά υπό έναν όρο, προεκλογική σύγκλιση. Είμαστε εδώ για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα. Στην Ελλάδα έχουμε Σύνταγμα, το σεβόμαστε, το αγαπάμε, δεν είναι γερμανικό, δεν είναι ιταλικό.
Στην Γερμανία και στην Ιταλία γίνονται εκλογές και μετά περνάνε εβδομάδες, μήνες μέχρι να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση, μπορούν να συμφωνήσουν για το κυβερνητικό πρόγραμμα.
Εδώ γίνονται εκλογές Κυριακή, βγαίνουν τα τελικά αποτελέσματα 6:00 το πρωί της Δευτέρας και μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα πρέπει να έχεις κλείσει την κυβέρνηση, αλλιώς τελειώνει το τριήμερο.
Είναι δυνατόν να προκύψει, να εκπονηθεί ένα συγκροτημένο, περιεκτικό, λογικό, κυβερνητικό πρόγραμμα συνεργασίας σε 2,5 μέρες; Όχι.
'Αρα, όποιος μας λέει 'ελάτε μετεκλογικά να τα βρούμε' θέλει να μοιράσουμε υπουργεία. Εμείς δεν φτιαχτήκαμε για να μοιράσουμε υπουργεία και γι' αυτό δεν πρόκειται να πάρουν από εμάς ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης, παρά μόνο αν έρθουν να μιλήσουμε προεκλογικά».
Η περιοδεία του γραμματέα του ΜέΡΑ25 στην Πάτρα συνεχίζεται στις 2/12/2022 με συναντήσεις με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης